Rūkytos lašišos vieno kąsnio sumuštiniai

Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša

Ingredientai:

Gaminimas:

Prieš pradedant ruošti vieno kąsnio sumuštinius, svarbu prisiminti šiuos patarimus:

#Vieno kąsnio sumuštiniams rinkimės gardžią, geros kokybės duoną;

#Duonos (baltos ar juodos) kraštus-plutelę reikėtų apipjaustyti;

#Sumuštinis neturėtų būti didesnis kaio dviejų kąsnelių;

#Kad duona ant stalo tiesiog neišdžiūtų, gaminant sumuštinius, aptepkime ją plonu sviesto sluoksniu.

 

  1. Imame 8 vienodo dydžio baltos forminės duonos riekutes, plonai aptepame jas sviestu (iš vienos pusės);
  2. Į tepamąjį sūrį įmaišome smulkintus krapus. Sūriu gausiai aptepame duonos riekutes;
  3. Ant 4-turių riekučių paskirstome rūkytą lašišą, pagardiname džiovintais (maltais) kaparėliais, uždedame ypač plonai pjaustyto raudonojo svogūno, apvožiame likusiomis 4-turiomis riekutėmis, švelniai paspaudžiame. Tuomet apipjaustome kraštus, kad neliktų plutelės, supjaustome mažais kąsneliais;
  4. Iš 8 riekučių išeina 24 vieno kąsnio sumuštinukai. Skanaus!