Pirmiausia šiam receptui reikės tinkamai paruošti vieną kiaulienos liežuvį. Jį kruopščiai nuplauname po šalto vandens srove ir dedame į puodą su verdančiu vandeniu. Ten pat dedame 3-4 čiobrelio šakeles, lauro lapų, pipirų, druskos ir kitų mėgstamų mėsos prieskonių. Verdame ant silpnos kaitros apie 2.5 val., kol liežuvis išvirs (persmeigus peiliu, kiaulienos liežuvio mėsa turi būti minkštutėlė).
2
Tuomet liežuvį išimame iš sultinio ir atvėsiname apie 30 min. Būtinai pašaliname pabalusią liežuvio odelę (žr. nuotrauka Nr .2). Liežuvį supjaustome į 0.5 cm storio riekutes.
3
Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir apkepiname svogūnų žiedelius iki pagels. Pilame pusę stiklinės baltojo vyno ir saują rudojo cukraus - karamelizuojame svogūnus (skysčiui išgaravus, svogūnai ims karamelizuotis). Karamelizuotus svogūnus sudedame į atskirą dubenį ir uždengiame. Keptuvę grąžiname ant kaitros ir apkepame kiaulienos liežuvio riekutes iš abiejų pusių, beriame 2/3 stiklinės razinų ir pilame pusę stiklinės baltojo vyno, patroškiname 3-5 min.
4
Apkeptas liežuvio riekutes patiekiame kartu su karamelizuotais svogūnais, šaukštu namuose gardinto (tarkime česnaku, garstyčiomis ir krapais) majonezo ir itališkos duonelės riekutėmis. Skanaus!