Kiaulienos liežuvio užkandėlė

Kiaulienos liežuvio užkandėlė

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Pirmiausia šiam receptui reikės tinkamai paruošti vieną kiaulienos liežuvį. Jį kruopščiai nuplauname po šalto vandens srove ir dedame į puodą su verdančiu vandeniu. Ten pat dedame 3-4 čiobrelio šakeles, lauro lapų, pipirų, druskos ir kitų mėgstamų mėsos prieskonių. Verdame ant silpnos kaitros apie 2.5 val., kol liežuvis išvirs (persmeigus peiliu, kiaulienos liežuvio mėsa turi būti minkštutėlė).
  2. Tuomet liežuvį išimame iš sultinio ir atvėsiname apie 30 min. Būtinai pašaliname pabalusią liežuvio odelę (žr. nuotrauka Nr .2). Liežuvį supjaustome į 0.5 cm storio riekutes.
  3. Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir apkepiname svogūnų žiedelius iki pagels. Pilame pusę stiklinės baltojo vyno ir saują rudojo  cukraus – karamelizuojame svogūnus (skysčiui išgaravus, svogūnai ims karamelizuotis). Karamelizuotus svogūnus sudedame į atskirą dubenį ir uždengiame. Keptuvę grąžiname ant kaitros ir apkepame kiaulienos liežuvio riekutes iš abiejų pusių, beriame 2/3 stiklinės razinų ir pilame pusę stiklinės baltojo vyno, patroškiname 3-5 min.
  4. Apkeptas liežuvio riekutes patiekiame kartu su karamelizuotais svogūnais, šaukštu namuose gardinto (tarkime česnaku, garstyčiomis ir krapais) majonezo ir itališkos duonelės riekutėmis. Skanaus!

Recepto nuotraukos:

Nuplauname kiaulienos liežuvį

 

kiaules-liezuvis-nulupti-sluoksni

 

italiska-duona-ciabatta