Gaminame sushi su krevetėmis namuose!
Sudėtinės dalys
- Agurkai, 1/2 vnt.
- Jūros dumblių lapai, 5 vnt.
- Sushi ryžiai, 250 g
- Sojos padažas, pagal skonį
- Krevetės, 10 vnt.
- Druska, pagal skonį
- Cukrus, pagal skonį
- Citrinos sultys, pagal skonį
- Avokadas, 1 vnt.
- Ryžių actas, 3 v. šaukštai
- Lašiša, 100 g
Gaminimas
- 1Visų pirma išvirkime trumpagrūdžius ryžius, taip kaip nurodo gamintojas. Sumaišykime 3 šaukštus ryžių acto su druska ir cukrumi (ne daugiau kaip 1/2 a.šaukštelio). Supilkime ryžių actą į ryžius ir gerai išmaišykime mediniu šaukštu. Paskleiskime ryžius ant pjaustymo lentutės ir leiskime ataušti;
- 2
Pasiruoškime sushi įdarą. Pusę ilgavaisio agurko supjaustykime juostelėmis. Išvirkime krevetes, perpjaukime išilgai pusiau. Nulupkime avokadą ir supjaustykime išilgai juostelėmis, apšlakstykime jas citrinos sultimis;- 3
Išimkime jūros dumblių lapą, paskirstykime ryžius 1 cm storio sluoksniu, vieną lapo galą 3-4 cm nuo krašto palikdami be ryžių . Šiek tiek nuo krašto, kuris paskirstytas ryžiais, juostele sudėkime agurko, krevečių, rūkytos lašišos, avokado juosteles. Sushi servetėlės pagalba susukime sushi į ritinėlį;- 4
Palaikykime keletą valandų šaltai ir vėliau supjaustykime gabalėliais (juostelę į 8 gabalėlius). Valgykime pamirkydami į sojos padažą!Susiję receptai - 2