Kaip kietai išvirti kiaušinius, kad jų trynys išliktų geltonas (kraštai nepatamsėtų)?
Sudėkite kiaušinius į puodą su šaltu vandeniu taip, kad jie būtų apsemti. Užvirkite vandenį ir sumažinę kaitrą iki minimalios padalos virkite kiaušinius 10 min. Nuimkite puodą nuo kaitros, išpilkite karštą vandenį ir pilkite į puodą šaltą vandenį, kol kiaušiniai atvės. Sudėkite kiaušinius į šaldytuvą pusvalandžiui iki juos naudosite patiekalui.
Įdarykime kiaušinius!
Sudėtinės dalys
-
Kiaušinis, 5 vnt.
-
Majonezas, 2 v. šaukštai
-
Garstyčios, 1/2 a. šaukštelis
-
Citrinos žievelė, 1/4 a. šaukštelis
-
Citrinos sultys, 1/2 a. šaukštelis
-
Peletrūnas, 2 a. šaukštelis
-
Petražolės, 1/2 a. šaukštelis
Gaminimas
- 1Dailiai nulupkite kiaušinių lukštą, supjaustykite kiaušinius išilginėmis puselėmis. Išimkite trynius ir šakute sutrinkite atskirame dubenyje;
- 2
Sudėkite likusius ingredientus (majonezą, garstyčias, peletrūną, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę) ir sutrinkite šakute kartu su tryniais. Gautą trynių masę sudėkite į kiaušinių puseles. Pabarstykite smulkintu peletrūnu ir petražolėmis. - 2
Susiję receptai
jokiu budu nereikia kiausiniu virt 10 min ir dar idejus i salta vandeni,geriausia det i verdanti ir virt 5 min,nes kuo ilgiau kiausinius virsite,tuo sunkiau jie bus virskinami.