Sudėtinės dalys:
-
Agurkai, 1/2 vnt.
-
Lašiša, 400 g
-
Vasabi, pagal skonį
-
Sojos padažas, pagal skonį
-
Sushi ryžiai, 250 g
-
Jūros dumblių lapai, 5 vnt.
Gaminimas:
Gaminamės sushi namuose. Vienas iš paprasčiausių receptų – gaminti sushi su krabų lazdelėmis arba su rūkyta lašiša.
- Visų pirma išvirkite trumpagrūdžius ryžius, laikydamiesi gamintojo nurodymais (kiek laiko virti, kaip ataušinti). Leiskite ryžiams ataušti ir išgarinti vandenį;
- Pusę ilgavaisio agurko supjaustykite juostelėmis, taip pat rūkytos lašišos gabalėlius;
- Išimkite pirmą jūros dumblių lapą, dėkite ant jo ryžius, paskirstykite apie 1 cm storio sluoksniu, tačiau vieną lapo galą palikite be ryžių – apie 3-4 cm nuo krašto. Šiek tiek nuo krašto, kuris paskirstytas ryžiais juostele sudėkite agurko, lašišos. Specialios sushi servetėlės pagalba susukite sushi į ritinėlį;
- Palaikykite keletą valandų šaltai ir vėliau supjaustykite gabalėliais (juostelę į 6-8 gabalėlius). Valgykite pamirkydami į sojos padažą ir vasabi pastą.
Labai dažnai ryžiai išvirus sumaišomi su specialiu padažu (druska, cukrus, ryžių actas), tačiau tai nėra būtina paprasčiausiam receptui.