Sushi su lašiša receptas

Sushi su lašiša receptas

Ingredientai:

Gaminimas:

Gaminamės sushi namuose. Vienas iš paprasčiausių receptų – gaminti sushi su krabų lazdelėmis arba su rūkyta lašiša.

  1. Visų pirma išvirkite trumpagrūdžius ryžius, laikydamiesi gamintojo nurodymais (kiek laiko virti, kaip ataušinti). Leiskite ryžiams ataušti ir išgarinti vandenį;
  2. Pusę ilgavaisio agurko supjaustykite juostelėmis, taip pat rūkytos lašišos gabalėlius;
  3. Išimkite pirmą jūros dumblių lapą, dėkite ant jo ryžius, paskirstykite apie 1 cm storio sluoksniu, tačiau vieną lapo galą palikite be ryžių – apie 3-4 cm nuo krašto. Šiek tiek nuo krašto, kuris paskirstytas ryžiais juostele sudėkite agurko, lašišos. Specialios sushi servetėlės pagalba susukite sushi į ritinėlį;
  4. Palaikykite keletą valandų šaltai ir vėliau supjaustykite gabalėliais (juostelę į 6-8 gabalėlius). Valgykite pamirkydami į sojos padažą ir vasabi pastą.

Labai dažnai ryžiai išvirus sumaišomi su specialiu padažu (druska, cukrus, ryžių actas), tačiau tai nėra būtina paprasčiausiam receptui.