Lašiša

Lašiša – lašišinių šeimai priklausanti stambi žuvis. Lašiša yra baltymų ir riebalų šaltinis, taip pat sudėtyje turi magnio, fosforo, kalio, natrio, cinko, seleno, jodo, vitamino A, C, D ir E. Patiekalai su lašiša dažniausiai gaminami orkaitėje arba lašiša naudojama salotoms.

Lašiša: susiję receptai
Traškios duonelės vieno kąsnio sumuštiniai
25 min.
Vieno kąsnio sumuštinukai su traškia duonele, lašiša ir varškės užtepu - vakarėliui, žaismingai iškylai ir šeimos šventei. Gaminame namuose.
Vieno kąsnio sumuštiniai krepšeliai
50 min.
Išradingai paruošiame krepšelius ir gaminame vieno kąsnio sumuštinius su kiaušiniais ir lašiša. Puikus receptas!
Troškinta lašiša
40 min.
Garuojanti lašišos filė su daržovėmis per 30 min.! Patiekalas manantiems, kad nemėgsta žuvies.
Lašiša su apelsinų užpilu
60 min.
Orkaitėje kepta lašišą su tirštu išraiškingo skonio užpilu.
Įdaryti kiaušiniai su lašiša
40 min.
Mįslė: kas tradiciškai tinka Velykoms? Ogi įdaryti kiaušiniai! Receptas su nuotrauka.
Salotos su lašiša ir sezamais
15 min.
Šiandien gaminame ypatingai skanias salotos su lašiša ir sezamais. Dėkojame receptu pasidalinusiai Linai!
Sushi su krevetėmis
60 min.
Šį kartą gaminame sushi su krevetėmis! Taip pat reikės rūkytos lašišos, avokado ir agurko...
Sumuštinukai
25 min.
Sumuštiniams prireiks batono, šaltai rūkytos lašišos ir baziliko!
Lavašas su lašiša
20 min.
Keletą valandų prieš susirenkant draugams paruoškite lavašą su lašiša ir visi - net tie, kurie nevalgo porų - susikąs liežuvį!
Ugnytės lašišos filė
45 min.
Itin sumaniai suprieskoniuotos ir orkaitėje kepamos lašišos filė receptas. Patiekite su žaliomis daržovėmis ir ryžiais.