Auksaspalvė vištiena (pietums ir vakarėliui)

Auksaspalvė vištiena

Ingredientai:

Gaminimas:

Skoniu prilygstanti kinų virtuvei – aštroka, tačiau saldi ir aromatinga vištiena, kepta orkaitėje. Nesudėtingai paruošiama, tiks pietums su ryžiais arba tiesiog kaip sotus užkandis vakarui su draugais. Dėmesio: receptui prireiks 8 vištienos blauzdelių ir 2 ketvirčių.

  1. Pirmiausia nuplauname vištieną (blauzdeles ir ketvirčius);
  2. Susmulkiname česnako skilteles ir imbiero šaknį (apie 4 cm ilgio gabalėlį). Sudedame į dubenį, supilame skystus ingredientus (ryžių actą, sojos padažą, šiltą skystą medų, alyvuogių aliejų), pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais. Marinatą gerai išplakame;
  3. Apipilame vištieną marinatu, uždengiame ir paliekame marinuotis 1 h;
  4. Į kepimo formą sudedame vištienos gabalėlius (marinatas lieka dubenyje), uždengiame kepimo folija. Dedame į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min.
  5. Į likusį marinatą beriame žiupsnelį sezamo sėklų. Išimame kepimo formą iš orkaitės, atidengiame ir apipilame vištienos gabalėlius likusiu marinatu. Patalpiname atgal į orkaitę (jau be folijos) ir kepame dar 25-30 min. kol gabalėliai įgaus aukso atspalvį. Jeigu kepame tik ketvirčius, gali reikėti pakepti ilgiau, jeigu tik blauzdeles – užteks 20 min.

Gero apetito!