Sudėtinės dalys:
-
Grietinė, 2 v. šaukštai
-
Bulvės, 6 vnt.
-
Grybai, 200 g
-
Morkos, 2 vnt.
-
Česnakas, 3 v. šaukštai
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Raudonoji paprika, 1 vnt.
-
Druska, pagal skonį
-
Petražolės, pagal skonį
-
Sojos padažas, pagal skonį
Gaminimas:
Greitas, studentiškai originalus ir sveikas su lupenomis virtų bulvių receptas.
- Bulves su lupenomis bei nuluptas morkas įdedame į pasūdytą verdantį vandenį.
- Smulkiomis juostelėmis supjaustome raudonąją papriką. Susmulkiname svogūną.
- Į įkaitintą keptuvę pilame šiek tiek aliejaus, suberiame svogūną ir keletą minučių pakepiname.
- Iš puodo su bulvėmis išimame morkas ir supjautome smulkiomis juostelėmis. Morkas ir raudonąją papriką dedame į keptuvę. Nuolat maišome troškinamas daržoves.
- Nuplauname konsevuotus grybus ir sudedame į keptuvę prie daržovių. Pagardiname druska, pipirais, čili prieskoniais, petražolėmis bei šlakeliu sojos padažo. Į grybų ir daržovių troškinį dedame du šaukštus grietinės ir vieną šaukštą pomidorų padažo. Maišome ir paliekame uždengus keletai minučių.
Nulupame bulves ir kartu su daržovėmis tiekiame į stalą!