Kokie prieskoniai tinka vištienai? Jautienai? Sriuboms?

Tinkamas prieskonis bet kuriam patiekalui – tai tas prieskonis, kuris Jūsų paties skoniui atrodo tinkamas. Kai eksperimentuojate su nauju prieskoniniu augalu Jūsų virtuvėje, visų pirma sutrinkite žiupsnelį prieskonio savo delne, leiskite jam sušilti, uoskite ir ragaukite jo: jeigu skonis švelnus – drąsiai galite su šiuo prieskoniu eksperimentuoti; jeigu skonis aitrus – pirmąkart naudokite atsargiai ir saikingai.

 

Jeigu ieškote idėjos, kurie prieskoniai galėtų tikti Jūsų ruošiamam patiekalui, žvilgtelkite į šias rekomendacijas:

 

AVIENAI: pipirai, bazilikas, lauro lapai, cinamonas, kalendra, kmynai, karis, krapai, česnakai, mairūnas, mėta, garstyčios, raudonėlis, petražolės, rozmarinas, peletrūnas, čiobreliai.

BULVĖMS: bazilikas, kmynai, salierų sėklos, česnakai, kalendra, krapai, mairūnas, raudonėlis, paprikos, petražolės, aguonų sėklos, rozmarinas, peletrūnas.

DARŽOVĖMS: čili prieskoniai, česnakai, karis, krapai, mairūnai, petražolės, pikantiški prieskoniai, čiobreliai.

DUONAI: anyžius, bazilikas, kmynai, kardamonas, cinamonas, kalendra, kmynai, krapai, česnakai, citrinos žievelė, apelsino žievelė, raudonėlis, aguonos, rozmarinas, šafranas, šalavijas, čiobreliai.

JAUTIENAI: pipirai, bazilikas, lauro lapai, juodieji pipirai, aitrioji paprika, kalendra, karis, kmynai, česnakas, mairūnas, garstyčios, raudonėlis, petražolės, rozmarinas, šalavijas, peletrūnas, čiobreliai.

KIAUŠINIAMS: bazilikas, česnakai, karis, krapai, pankoliai, imbieras, citrinos žievelė, mairūnas, raudonėlis, paprikos, petražolės, pipirai, šalavijas, peletrūnas, čiobreliai.

POMIDORAMS: bazilikas, lauro lapai, salierų sėklos, cinamonas, čili prieskoniai, karis, krapai, pankoliai, česnakai, imbieras, citrinžolė, mairūnas, raudonėlis, petražolės, rozmarinas, peletrūnas, čiobreliai.

PUPELĖMS: avokadų lapai, kmynai, čili, raudonėlis, petražolės, paprika, šalavijas.

SALDUMYNAMS: kvapieji pipirai, šventagaršvės, anyžius, kardamonas, cinamonas, gvazdikėliai, pankolis, imbieras, citrinos žievelė, muskato riešutas, mėta, apelsinų žievelė, rozmarinas, anyžiai.

SALOTOMS IR SALOTŲ UŽPILAMS: bazilikas, kmynai, salierai sėklos, česnakai, krapai, pankoliai, krienai, citrinos žievelė, mairūnas, mėta, garstyčios, raudonėlis, petražolės, rozmarinas, peletrūnas, čiobreliai.

SRIUBOMS: pipirai, bazilikas, lauro lapai, paprikos, česnakai, kmynai, krapai, pankoliai, mairūnai, petražolės, rozmarinas, šalavijas, pikantiškas, anyžiai.

SŪRIUI: bazilikas, kmynai, salierų sėklos, paprikos, česnakai, kalendra, kmynai, krapai, česnakai, krienai, citrinos žievelė, mairūnas, mėta, garstyčios, muškatas, petražolės, pipirai, šalavijas, peletrūnas, čiobreliai.

VAISIAMS: kvapieji pipirai, anyžius, kardamonas, cinamonas, gvazdikėliai, kalendra, imbieras, mėta.

VIŠTIENAI: kvapieji ir juodieji pipirai, bazilikas, lauro lapai, cinamonas, čili prieskoniai, karis, krapai, pankolis, česnakai, imbieras, citrinžolė, garstyčios, rozmarinas, šafranas, šalavijas, anyžiai, peletrūnas, čiobreliai.

ŽUVIAI: anyžius, bazilikas, lauro lapai, salierų sėklos, česnakai, karis, krapai pankoliai, česnakai, imbieras, citrinos žievelė, garstyčios, raudonėlis, petražolės, rozmarinas, čiobrelis, šafranas, šalavijas, anyžiai, peletrūnas, mairūnas.

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą