Sudėtinės dalys:
-
Makaronai, 250 g
-
Tunas, 150 g
-
Porai, 40 g
-
Grietinė, 70 g
-
Druska, žiupsnelis
-
Malti pipirai, žiupsnelis
Gaminimas:
Šaltas šaltas žiemos vakaras. Užsukame į parduotuvę šviežių makaronų ir lekiame namo gaminti sočios ir gardžios vakarienės.
- Puodą su vandeniu (750 ml) dedame ant vidutinės kaitros. Vandeniui užvirus, beriame žiupsnelį druskos ir sudedame šviežius naminius makaronus (dėmesio: makaronai virs vos 3 min.);
- Į įkaitintą (gilią) keptuvę pilame šlakelį aliejaus, apkepame smulkintą porą, sudedame konservuotą tuną – išmaišome. Tuomet dedame keletą kaupinų šaukštų grietinės, pagardiname druska ir pipirais, mėgstamais prieskoniais ir žolelėmis. Galime įpilti 50 ml jautienos sultinio (arba pasinaudoti puse sultinio kubelio);
- Neperverdame makaronų, praėjus 3 minutėms nupilame nuo jų vandenį ir supilame į gilią keptuvę su grietinės padažu. Kruopščiai išmaišome. Patiekalas baigtas!
na labai mazos potcijos dviem iseitu is 250 gramu, bet labai skanu meginsiu pasigaminti as