Suktinukai su saulėje džiovintais pomidorais ir spanguolėmis

Kiaulienos suktinukai su pomidorais ir spanguolemis

Ingredientai:

Gaminimas:

Šiandieną gaminame patiekalą sotiems pietums – kiaulienos suktinukus su ypatingu įdaru.

  1. Dėmesio, receptui reikės kiaulienos nugarinės be kaulo. Supjaustome mėsą 0,5-0,8 cm griežinėliais, išmušame mėsos plaktuku iki plonų kepsnelių. Kiekvieno jų vieną pusę labai plonai patepame majonezu ir padedame trumpam į šalį.
  2. Ruošiame įdarą suktinukams. Elektriniu smulkintuvu arba peiliu susmulkiname: česnako skilteles, nekupiną saują spanguolių, 1/4 mažo čili pipiro, petražoles, krapus, čiobrelio lapelius (prieskoninis augalas ypač tinka mėsos patiekalams). Pagardiname apelsino žievele. Pridedame peiliu smulkintą svogūną ir saulėje džiovintus pomidorus. Įdarą gerai išmaišome.
  3. Mėsos muštinį (kepsnelį) aptepame įdaru, susukame į suktinuką, apvyniojame aliuminio folija ir persmeigiame mediniu smeigtuku. Dedame į iki 190 įkaitintą orkaitę ir kepame 50-60 min. Norint, kad suktinukas apskrustų, 15 min. prieš baigiant kepti, atvyniojame foliją nuo suktinuko viršaus.
  4. Valgome su bulvių koše ir baltuoju padažu, marinuotomis daržovėmis (paprikomis, agurkėliais).