Šafrano varškės pyragas

Šafrano varškės pyragas

Ingredientai:

Gaminimas:

Šafrano varškės pyragas gali papuošti šv. Kalėdų arba šv. Velykų stalą.

  1. Išsukite kambario temperatūros sviestą (150g) su cukraus pudra, įsijokite kvietinis miltus ir ryžių miltus (galima naudoti kukurūzų miltus). Suminkykite tešlą į kamuolį ir atšaldykite šaldytuve (15 min);
  2. Išardomą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Plonai iškočiokite atšaldytą tešlą ir išklokite skardos dugną bei šonus. Pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite paplotį apie 30 min (iki gražiai pagels). Išimkite skardą iš orkaitės ir atvėsinkite;
  3. Paruoškite sūrio masę. Dubenyje varškę sumaišykite su 100g sviesto ir permalkite mėsmale. Grūstuvėje sugrūskite šafrano prieskonį (pakaks 1g) ir sumaišykite su sutirštintu pienu. Varškės ir sutirštinto pieno mases sumaišykite;
  4. Nuolat maišant varškės masę, sudėkite kiaušinio trynius. Baltymus suplakite iki tirštų putų ir taip pat įmaišykite į sūrio masę. Sudėkite sūrio masę į skardą su papločiu ir pašaukite į orkaitę (galite apdengti viršų kepimo popieriumi, kad smarkiai neapskrustų). Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 20 min. ir sumažinus kaitrą iki 160 laipsnių – dar 30 min;
  5. Išjunkite kaitrą ir orkaitėje atvėsinkite pyragą (po truputį praverdami orkaitės dureles). Išardykite kepimo skardą ir padėkite pyragą į šaldytuvą atvėsinti. Prieš patiekiant, pabarstykite viršų miltiniu cukrumi;

Kad pyragas kepant neįtrūktų, apatinėje orkaitės lentynoje kepant taip pat galite įdėti skardą su vandeniu.

P.S. pyragų ir kepinių išbandyti receptai čia.