Šiandieną gaminame maistingus, tačiau ne per daug kaloringus (porcijoje apie 300 kcal) pusryčius - tuno salotas.
Sudėtinės dalys
- Agurkai, 1 vnt.
- Salieras, 30 g
- Morkos, 1 vnt.
- Tunas, 150 g
- Moliūgo sėklos, pagal skonį
- Alyvuogių aliejus, pagal skonį
- Bazilikas, pagal skonį
- Mėtų lapeliai, pagal skonį
- Romėnų salotos, 70 g
- Citrina, 1/2 vnt.
Gaminimas
- 1Pirmiausia nuplauname daržoves. 3-4 Romėnų salotos (arba tiesiog lietuviškas sėjamąsias salotas) lapus nusausiname nuo perteklinio vandens ir stambiai supjaustome. Įtarkuojame morką, sudedame plačiomis plonomis juostelėmis (pjaustoma plačiu skutuku) smulkintą agurką, dalį griežinėliais pjaustyto saliero stiebo. Įmaišome keletą šviežių mėtų ir baziliko lapelių bei gabalėliais skaidytą tuną.
- 2
Tuno salotas apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pusės citrinos sultimis, išmaišome. Pagardiname moliūgo sėklomis (arba saulėgrąžų sėklomis). Maistingos tuno salotos paruoštos! - 2
Susiję receptai