Sudėtinės dalys
-
Migdolų pienas, 1 stiklinė
-
Saulėgrąžos, 50 g
-
Anakardžių riešutai, 50 g
-
Česnakas, 1 skiltelė
-
Citrinos sultys, 1 v. šaukštas
-
Garstyčios, 1 a. šaukštelis
-
Ciberžolė, 1/2 a. šaukštelis
-
Aliejus, 1 v. šaukštas
-
Druska, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Norėdami pasigaminti natūralaus majonezo iš termiškai neapdorotų produktų, pirmiausia pasigaminame migdolų pieno ir vandenyje apmerkiame saulėgražų sėklas.
- 2
Tuomet po saują saulėgrąžų sėklų ir anakardžio riešutų dedame į el.smulkintuvo talpą ir sumalame. Pagardiname česnako skiltele, ciberžole, šaukštu citrinos sulčių ir aliejaus, žiupsneliu druskos, šaukšteliu garstyčių grūdelių. Keletu atskirų impulsų permalame ingredientus. Tuomet supilame migdolų pieną (galima pakeisti tiesiog vandeniu) ir viską dar kartą susmulkiname iki vientiso padažo. - 2
Susiję receptai