Šis tradicinis prancūziškas (angl. Vinaigrette) padažas - tai tiesiog acto ir aliejaus emulsija (mišinys), pagardinta svogūnu, druska ir garstyčiomis, kurios šiuo atveju naudojamos ne tik skoniui suteikti, bet ir kaip rišamoji medžiaga.
Sudėtinės dalys
-
Vyno actas, 3/2 v. šaukštai
-
Alyvuogių aliejus, 3 v. šaukštai
-
Garstyčios, 1 v. šaukštas
-
Druska, žiupsnelis
-
Aitriosios paprikos, žiupsnelis
-
Raudonasis svogūnas, 1 vnt.
Gaminimas
- 1Į nedidelį dubenėlį pilame nepilnus 1,5 v. šaukšto (raudono) vyno acto, pilnus 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, šaukštą mėgstamo aštrumo garstyčių padažo, žiupsnelį druskos bei žiupsnelį maltos džiovintos paprikos.
- 2
Viską gerai išplakame iki visi ingredientai susimašys. Padažas turėtų sutirštėti - paragaujame: skonis turėtų būti tiek sūrus, tiek aštrus, tiek saldus. Nei vienas iš juntamų skonių neturi būti dominuojantis. Galop suberiame smulkintą raudonąjį svogūną. - 2
Susiję receptai