Klasikinio Vinaigrette padažo receptas

Labai naudingas prancūziško užpilo receptas - jeigu ruošiate salotas arba paukštienos patiekalą, nebesuksite galvos, kokį užpilą šalia patiekti.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading...
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Vinaigrette padažas
Šis tradicinis prancūziškas (angl. Vinaigrette) padažas - tai tiesiog acto ir aliejaus emulsija (mišinys), pagardinta svogūnu, druska ir garstyčiomis, kurios šiuo atveju naudojamos ne tik skoniui suteikti, bet ir kaip rišamoji medžiaga.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Į nedidelį dubenėlį pilame nepilnus 1,5 v. šaukšto (raudono) vyno acto, pilnus 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, šaukštą mėgstamo aštrumo garstyčių padažo, žiupsnelį druskos bei žiupsnelį maltos džiovintos paprikos.
  • 2
    Viską gerai išplakame iki visi ingredientai susimašys. Padažas turėtų sutirštėti - paragaujame: skonis turėtų būti tiek sūrus, tiek aštrus, tiek saldus. Nei vienas iš juntamų skonių neturi būti dominuojantis. Galop suberiame smulkintą raudonąjį svogūną.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą