Raudonas padažas picai

Mhmmm... gardus padažas picai. Kur kas maloniau ruošti namuose, negu nusipirkti jau pagamintą.
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Gardus padažas, skirtas aptepti picos padą prieš kepant bei pagardinti jau iškeptą picos gabalėlį.

  1. Įkaitiname prikaistuvį. Pilame keletą šaukštų alyvuogių aliejaus. Tuomet sudedame keletą smulkiai pjaustytų česnako skiltelių, pakepiname (neilgai, ne iki rudumo).
  2. Supilame pomidorų tyrę (jau paruošta ir parduotuvės arba paruošiame namuose: konservuoti lupti pomidorai perpjaunami, nusausinamas perteklinis skystis, pertrinama per sietelį, kad neliktų sėklyčių), viską gerai išmaišome, paliekame ant silpnos kaitros.
  3. Tuomet imamės džiovintų prieskonių: šaukštelis čiobrelių, šaukštelis raudonėlio, žiupsnelis aitriosios paprikos, šaukštelis baziliko, žiupsnelis šviežiai maltų pipirų. Kruopščiai išmaišome prieskonius. Pridedame pusę šaukštelio druskos bei šaukštą rudojo cukraus. Išmaišome ir 30 min. paliekame ant minimalios kaitros (tuo metu retkarčiais pamaišome) – kad džiovinti prieskoniai sužydėtų aromatais.
  4. Padažą supilame į sandarų indą, paliekame atvėsti, tuomet padedame į šaldytuvą iki naudojimo.

Gero apetito!

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą