Gardus padažas, skirtas aptepti picos padą prieš kepant bei pagardinti jau iškeptą picos gabalėlį.
Sudėtinės dalys
-
Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
-
Česnakas, 2 skiltelės
-
Pomidorų tyrė, 700 ml
-
Čiobreliai, 1 a. šaukštelis
-
Bazilikas, 1 a. šaukštelis
-
Džiovintas raudonėlis, 1 a. šaukštelis
-
Druska, 1/2 a. šaukštelis
-
Rudas cukrus, 1 v. šaukštas
-
Malti pipirai, žiupsnelis
-
Aitriosios paprikos, pagal skonį
Gaminimas
- 1Įkaitiname prikaistuvį. Pilame keletą šaukštų alyvuogių aliejaus. Tuomet sudedame keletą smulkiai pjaustytų česnako skiltelių, pakepiname (neilgai, ne iki rudumo).
- 2
Supilame pomidorų tyrę (jau paruošta ir parduotuvės arba paruošiame namuose: konservuoti lupti pomidorai perpjaunami, nusausinamas perteklinis skystis, pertrinama per sietelį, kad neliktų sėklyčių), viską gerai išmaišome, paliekame ant silpnos kaitros.- 3
Tuomet imamės džiovintų prieskonių: šaukštelis čiobrelių, šaukštelis raudonėlio, žiupsnelis aitriosios paprikos, šaukštelis baziliko, žiupsnelis šviežiai maltų pipirų. Kruopščiai išmaišome prieskonius. Pridedame pusę šaukštelio druskos bei šaukštą rudojo cukraus. Išmaišome ir 30 min. paliekame ant minimalios kaitros (tuo metu retkarčiais pamaišome) - kad džiovinti prieskoniai sužydėtų aromatais.- 4
Padažą supilame į sandarų indą, paliekame atvėsti, tuomet padedame į šaldytuvą iki naudojimo.Susiję receptai - 2