Sudėtinės dalys:
-
Varškė, 300 g
-
Lavašas, 1 vnt.
-
Krapai, pagal skonį
-
Krabų lazdelės, 5 vnt.
-
Alyvuogės, 10 vnt.
-
Česnakas, 1 skiltelė
-
Majonezas, 2 v. šaukštai
-
Grietinė, 2 v. šaukštai
-
Garstyčios, 1 v. šaukštas
-
Barbecue padažas, 1 v. šaukštas
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
- Vidutinio dydžio dubenyje šakute pertriname varškę, kad neliktų stambių gumulėlių;
- Suberiame: smulkintus šviežius krapus, smulkintas alyvuoges (naudosime juodąsias), dvi mažesnes arba vieną didelę itin smulkiai susmulkintą česnako skiltelę. Pabarstome šviežiai maltais pipirais;
- Krabų lazdeles suplėšome plonais išilginiais siūlais;
- Gaminame padažą: keletą šaukštų majonezo, keletą šaukštų grietinės, šaukštą barbecue padažo (arba keletą šaukštų pomidorų padažo), šiek tiek garstyčių padažo – viską gerai išmaišome. Pagardiname druska ir pipirais;
- Ant stalo ištiesiame lavašą (naudojome apie 25 x 50 cm dydžio lavašą), paskirstome ant jo padažą, tuomet – varškės įdarą. Tolygiai išdėliojame suplėšytas krabų lazdeles. Dailiai ir atidžiai susukame lavašą (kad nebūtų susuktas per laisvai). Susuktą lavašą su įdaru padedame į šaldytuvą keletui valandų, kad įdaras įsigertų į lavašą;
- Supjaustome 1 cm griežinėliais ir valgome. Skanaus!
Rekomenduojame išbandyti vasarišką lavašo receptą: lavašas su lašiša ››