Žemaičių blynai

Žemaičių blynus nėra taip sunku iškepti, kaip tai gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Svarbu, kad gerai sugrūstumėte virtas bulves ir prižiūrėtumėte, kad blynai per daug nesukeptų.
4.29 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Išvirkite neskustas bulves, nulupkite ir labai gerai sugrūskite (arba sumalkite) ir leiskite atvėsti;
  2. Į bulves įkulkite keletą kiaušinių įdėkite miltų, krakmolo, druskos ir gerai išminkykite;
  3. Kiaulienos faršą pakepkite su svogūnu;
  4. Iš bulvių padarykite nestorus blynelius. Ant vienos puselės vidurio dėkite mėsos. Uždenkite kitu blyneliu ir užspauskite kraštus, delnuose paformuokite, kad kraštai būtų apvalaini (kad neliptų prie pirštų, pasišlapinkite pirštus);
  5. Kepkite blynus keptuvėje su aliejumi;
  6. Valgykite su grietine. Skanaus!

P.S. Klausia, kodėl bulves reikia virti su lupenomis. Ogi todėl, kad bulvės išlaikytų savo krakmolą. Tuo būdu krakmolo į blynų tešlą jau dėti nereikia, arba jo reikia visai nedaug.

Dėkojame Ramunei už žemaičių blynų receptą.

Susiję receptai
Atsiliepimai
Jokūbas | 2-17-2012 15:02

Iš tiesų, ką mes, studentai, be mamų darytume? Mamos įdėtą maistą valgom beveik visi :) tai puikiai atspindi tėvų rūpinimąsi vaikais. Tačiau, jeigu ne kas savaitę grįžtam pas tėvus, tai šiek tiek pasukam galvą, kaip čia skrandį palepinus. Tikiuosi, žemaičių blynus pasigaminsi pats ir pavaišinsi kambario draugus arba dar geriau – pagaminsi mamai!!! :)

Israel | 2-17-2012 07:02

Che, as siandien ryte atsik?les radau mamos ptikepra bulviniu blynu Siaip esu irgi nesenai studentas, tai anksciau ar v?liau reiks prad?t gamintis silta maista barake paciam (kol kas gelb?ja mikrobang?). Tad dedu tag’a readeryje ant sio ?raso, gal pravers.. Pats ne barake gyveni?

Jokūbas | 1-31-2012 18:01

10 karmos taškų už šią klaidelę! Iš tiesų bulvių 1kg ir mėsos 500g. Ar išbandėt receptą?

Jo | 1-31-2012 16:01

1 bulvė ir 500 g. mėsos? :)

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą