Gardūs blyneliai Jums ir Jūsų vaikučiams. Ypatingai tiks savaitgalio pusryčiams arba vakarienei.
Sudėtinės dalys
-
Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis
-
Druska, 1/2 a. šaukštelis
-
Miltai, 175 g
-
Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
-
Cukraus pudra, 160 g
-
Cukrus, 1 šaukštas
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Sviestas, 25 g
-
Pasukos, 200 ml
-
Pienas, 100 ml
-
Bananas, 2 vnt.
-
Jogurtas, 200 g
-
Klevų sirupas, 100 g
-
Aliejus, pagal skonį
Gaminimas
- 1Miltus, druską, kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų gerai išmaišykite dubenyje.
- 2
Įkulkite kiaušinio trynius, įdėkite sviestą, įpilkite pasukas, pieną ir maišykite iki vientisos masės.- 3
Atskirai labai gerai išplakite kiaušinio baltymą ir supilkite į tešlą.- 4
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją aliejumi. Šauktu dėkite tešlą į keptuvę ir kepkite blynelius.- 5
Patiekimui : suberkite cukraus pudrą (140g) į dubenį ir sudėkite pjaustytus bananus, gerai apvoliokite kiekvieną gabalėlį. Trumpam sudėkite į keptuvę, kol masė karamelizuosis, įpilkite klevų sirupo ir viską gerai išmaišykite. Supilkite masę į dubenį ir sumaišykite su natūraliu jogurtu.Susiję receptai - 2