Sudėtinės dalys:
-
Aliejus, 2 v. šaukštai
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Vanduo, 500 ml
-
Miltai, 16 v. šaukštai
-
Cukrus, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
-
Bananas, 5 vnt.
Gaminimas:
Taip kemapus blynelius galima įdaryti dešrelėmis, varške, kiaulienos faršu, apkeptomis daržovėmis… Šį kartą – bananais!
- Dubenyje išplakime 2 kiaušinius, pagardinkime žiupsneliu druskos ir cukraus, įpilkime du valgomuosius šaukštus aliejaus, gerai išmaišykime;
- Įpilkime 500 ml vandens ir suberkime 16 v. šaukštų miltų – gerai išplakime;
- Įkaitintą keptuvę patepkime kempinėle, išmirkyta aliejuje, ir samčiu pilkime tešlą blynui kepti, apkepame silpnai iš abiejų pusių;
- Į kiekvieną blynelį įvyniokime 1/3 – 1/2 banano supjaustyto riekelėmis arba išilgai;
- Bananais įdarytus blynelius atskirai apkepkime, valgykime su grietine ir uogomis.