Tėvelio lietiniai su bulvių padažu

Lietuviškas aukštaitiškas lietinių su bulvių padažu receptas. Alakanų namuose nebus! Gaminame namuose.
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Sotus, labiausiai aukštaitijoje paplitęs patiekalas pietums ar vakarienei.

  1. Pirmiausia, užmaišome blynų tešlą. Dideliame dubenyje išplakame 2 kiaušinius, beriame po žiupsnelį druskos ir cukraus, įpilame du valgomuosius šaukštus aliejaus ir tiek pat pieno, gerai išmaišome.
  2. Įpilame 500 ml vandens ir suberiame 16 v. šaukštų miltų – tešlą kruopščiai išplakame. Lietinių blynų tešla baigta!
  3. Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame ketvirčiais pjaustytas bulves.
  4. Kepame blynus. Įkaitintą keptuvę patepame kempinėle, išmirkyta aliejuje, ir samčiu pilame tešlą blynui kepti, apkepame blyną iš abiejų pusių. Iškeptą blyną susukame į ritinį ir dedame į lėkštę, kurią uždengiame iki iškeps likę blynai.
  5. Keptuvėje apkepame svogūną ir mažais kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę (galima ir lašinukus).
  6. Išvirus bulvėms, jų nuovirą nupilame į atskirą dubenį, bulves sumaigome iki bulvių košės, pagardiname sviestu ir šlakeliu pieno, sudedame apkeptus svogūnus ir šoninę, supilame dalį nuoviro (kad gautųsi tirštas bulvių košės padažas).
  7. Valgome blynelius “dažydami” į bulvių košės padažą. Skanaus!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą