Sotus, labiausiai aukštaitijoje paplitęs patiekalas pietums ar vakarienei.
Sudėtinės dalys
Gaminimas
- 1Pirmiausia, užmaišome blynų tešlą. Dideliame dubenyje išplakame 2 kiaušinius, beriame po žiupsnelį druskos ir cukraus, įpilame du valgomuosius šaukštus aliejaus ir tiek pat pieno, gerai išmaišome.
- 2
Įpilame 500 ml vandens ir suberiame 16 v. šaukštų miltų – tešlą kruopščiai išplakame. Lietinių blynų tešla baigta!- 3
Į verdantį pasūdytą vandenį sudedame ketvirčiais pjaustytas bulves.- 4
Kepame blynus. Įkaitintą keptuvę patepame kempinėle, išmirkyta aliejuje, ir samčiu pilame tešlą blynui kepti, apkepame blyną iš abiejų pusių. Iškeptą blyną susukame į ritinį ir dedame į lėkštę, kurią uždengiame iki iškeps likę blynai.- 5
Keptuvėje apkepame svogūną ir mažais kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę (galima ir lašinukus).- 6
Išvirus bulvėms, jų nuovirą nupilame į atskirą dubenį, bulves sumaigome iki bulvių košės, pagardiname sviestu ir šlakeliu pieno, sudedame apkeptus svogūnus ir šoninę, supilame dalį nuoviro (kad gautųsi tirštas bulvių košės padažas).- 7
Valgome blynelius "dažydami" į bulvių košės padažą. Skanaus!Susiję receptai - 2