Mieliniai Užgavėnių blynai

Pagrindinis Užgavėnių patiekalas pagal močiutės receptą. Ir skanu, ir sotu!
4.43 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Ant sausų mielių užpilkite šiek tiek šiltesnį nei kambario temperatūros pašildytą pieną ir sumaišykite, kad mielės ištirptų. Palikite kuriam laikui pabūti šiltai;
  2. Tuo tarpu kitame dubenyje kiaušinius išsukite su cukrumi, užpikite pienu ir gerai išmaišykite;
  3. Mielėms ėmus putoti ir skleisti tikrąjį mielių kvapą, supilkite pieno, kiaušinių ir cukraus masę. Tuomet miltus (dėkite miltus iki tešla bus grietinės tirštumo) ir žiupsnelį druskos – viską gerai išmaišykite. Mielinę tešlą palikite uždengtą rankšluosčiu šiltai (arba šiltoje orkaitėje) apie 1h;
  4. Kepimo miltelius sumaišykite šaukšte pieno, įmaišykite į ištirpintą sviestą ir visa tai supilkite į tešlą, nuolat maišant;
  5. Mielinius blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje.

Skanių mielinių blynų per Užgavėnes!

Susiję receptai
Atsiliepimai
vardas | 3-4-2014 15:03

Dedu tiek , kad tešla nekristu nuo šaukšto, ją reikia nustumti su kitu šaukštu į riebalus, tuomet blynai neprisitraukia tiek riebalų, gražiai iškyla kaip pyragėliai, įdedu razinų arba džiovintų spanguolių

Jokūbas | 2-12-2013 17:02

Miltų apie 2 stiklinės – kol tešla bus maždaug grietinės tirštumo.

Tavo vardas | 2-12-2013 05:02

o kiek miltu?

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą