Ant sausų mielių užpilkite šiek tiek šiltesnį nei kambario temperatūros pašildytą pieną ir sumaišykite, kad mielės ištirptų. Palikite kuriam laikui pabūti šiltai;
2
Tuo tarpu kitame dubenyje kiaušinius išsukite su cukrumi, užpikite pienu ir gerai išmaišykite;
3
Mielėms ėmus putoti ir skleisti tikrąjį mielių kvapą, supilkite pieno, kiaušinių ir cukraus masę. Tuomet miltus (dėkite miltus iki tešla bus grietinės tirštumo) ir žiupsnelį druskos - viską gerai išmaišykite. Mielinę tešlą palikite uždengtą rankšluosčiu šiltai (arba šiltoje orkaitėje) apie 1h;
4
Kepimo miltelius sumaišykite šaukšte pieno, įmaišykite į ištirpintą sviestą ir visa tai supilkite į tešlą, nuolat maišant;
5
Mielinius blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
Dedu tiek , kad tešla nekristu nuo šaukšto, ją reikia nustumti su kitu šaukštu į riebalus, tuomet blynai neprisitraukia tiek riebalų, gražiai iškyla kaip pyragėliai, įdedu razinų arba džiovintų spanguolių
Jokūbas | 2-12-2013 17:02
Miltų apie 2 stiklinės – kol tešla bus maždaug grietinės tirštumo.
Dedu tiek , kad tešla nekristu nuo šaukšto, ją reikia nustumti su kitu šaukštu į riebalus, tuomet blynai neprisitraukia tiek riebalų, gražiai iškyla kaip pyragėliai, įdedu razinų arba džiovintų spanguolių
Miltų apie 2 stiklinės – kol tešla bus maždaug grietinės tirštumo.
o kiek miltu?