Mieliniai Užgavėnių blynai

Užgavėnių blynai

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Ant sausų mielių užpilkite šiek tiek šiltesnį nei kambario temperatūros pašildytą pieną ir sumaišykite, kad mielės ištirptų. Palikite kuriam laikui pabūti šiltai;
  2. Tuo tarpu kitame dubenyje kiaušinius išsukite su cukrumi, užpikite pienu ir gerai išmaišykite;
  3. Mielėms ėmus putoti ir skleisti tikrąjį mielių kvapą, supilkite pieno, kiaušinių ir cukraus masę. Tuomet miltus (dėkite miltus iki tešla bus grietinės tirštumo) ir žiupsnelį druskos – viską gerai išmaišykite. Mielinę tešlą palikite uždengtą rankšluosčiu šiltai (arba šiltoje orkaitėje) apie 1h;
  4. Kepimo miltelius sumaišykite šaukšte pieno, įmaišykite į ištirpintą sviestą ir visa tai supilkite į tešlą, nuolat maišant;
  5. Mielinius blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje.

Skanių mielinių blynų per Užgavėnes!