Sudėtinės dalys:
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Miltai, 2 stiklinė
-
Pienas, 1 stiklinė
-
Cukrus, 300 g
-
Druska, 1 a. šaukštelis
-
Aliejus, 1 v. šaukštas
-
Sutirštintas pienas, 1/2 stiklinė
-
Obuolių košė, 1 stiklinė
-
Cinamonas, 1 a. šaukštelis
-
Kepimo milteliai, 1 1/2 v. šaukštai
-
Vanduo, 70 ml
Gaminimas:
- Dideliame dubenyje išplakite 2 kiaušinius.
- Suberkite miltus, druską, kepimo miltelius, pusę paruošto cinamono, obuolių košę, aliejų ir pieną.
- Viską gerai išmaišykite ir palikite keletui minučių, kad ištirptų miltiniai ingredientai.
- Įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi.
Kol blyneliai kepa, pasigaminkite padažą:
- Padažinėje sumaišykite pusę šaukštelio cinamono, 100g cukraus, 70ml vandens ir padėkite ant silpnos ugnies minutei.
- Užkaitus padažui (ištirps cukrus), nuimkite padažinę nuo ugnies. Gerai maišykite ir supilkite sutirštintą pieną.
Skanaus!