Žemaičių blynai

Žemaičių blynai

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Išvirkite neskustas bulves, nulupkite ir labai gerai sugrūskite (arba sumalkite) ir leiskite atvėsti;
  2. Į bulves įkulkite keletą kiaušinių įdėkite miltų, krakmolo, druskos ir gerai išminkykite;
  3. Kiaulienos faršą pakepkite su svogūnu;
  4. Iš bulvių padarykite nestorus blynelius. Ant vienos puselės vidurio dėkite mėsos. Uždenkite kitu blyneliu ir užspauskite kraštus, delnuose paformuokite, kad kraštai būtų apvalaini (kad neliptų prie pirštų, pasišlapinkite pirštus);
  5. Kepkite blynus keptuvėje su aliejumi;
  6. Valgykite su grietine. Skanaus!

P.S. Klausia, kodėl bulves reikia virti su lupenomis. Ogi todėl, kad bulvės išlaikytų savo krakmolą. Tuo būdu krakmolo į blynų tešlą jau dėti nereikia, arba jo reikia visai nedaug.

Dėkojame Ramunei už žemaičių blynų receptą.