Pyragėlių su kopūstais receptas

Kai po balandėlių gamybos lieka kopūsto... Tuomet juo įdarome pyragėlius. Naudingas patiekalas be mėsos. Gero apetito!
4.33 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Ką daryti su kopūstu, kuris liko po balandėlių gamybos? O gi įdaryti juo sluoksniuotos tešlos pyragėlius.

  1. Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, suberiame smulkintą svogūną, apkepame iki suminkštės.
  2. Į keptuvę suberiame smulkintą kopūstą (prieš tai turi būti apvirtas), nuolat maišant patroškiname su svogūnu ant silpnos kaitros apie 8-10 min. Įpilame šlakelį aliejaus, jeigu reikia. Pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais.
  3. Patroškintus kopūstus sudedame į dubenį, užtarkuojame fermentinio sūrio ir išmaišome. Pyragėlių įdaras baigtas!
  4. Standartinius sluoksniuotos tešlos lakštus po vieną iškočiojame (maždaug į dvigubai plonesnį lakštą). į vidurį dedame kopūstų įdarą, užlenkiame tešlos lakštą ir apspaudžiame kraštelius. Sudedame pyragėlius į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, aptepame viršų ir ypač užlankstytus kraštelius kiaušinio plakiniu. Kepimo formą su pyragėliais dedame į orkaitę ir kepame 20 min. 180 °C temperatūroje.

PAPILDOMAI: labai greitai galima pasigaminti riebų padažą mūsų šiltiems pyragėliams. Į smulkintuvą dedame tris kupinus šaukštus majonezo, 1 a.š. garstyčių, česnako skiltelę, čiobrelio lapelių, keletą špinato lapelių, 1 v. š. saulėje džiovintų pomidorų. Užsandariname el.smulkintuvo indą ir keletą kartų spustelime įjungimo mygtuką, kol padažas įgaus vientisą konsistenciją.

 

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą