Ką daryti su kopūstu, kuris liko po balandėlių gamybos? O gi įdaryti juo sluoksniuotos tešlos pyragėlius.
Sudėtinės dalys
-
Sluoksniuota tešla, 250 g
-
Kopūstas, 300 g
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Alyvuogių aliejus, 3 v. šaukštai
-
Fermentinis sūris, 100 g
-
Druska, pagal skonį
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Kiaušinis, 1 vnt.
Gaminimas
- 1Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, suberiame smulkintą svogūną, apkepame iki suminkštės.
- 2
Į keptuvę suberiame smulkintą kopūstą (prieš tai turi būti apvirtas), nuolat maišant patroškiname su svogūnu ant silpnos kaitros apie 8-10 min. Įpilame šlakelį aliejaus, jeigu reikia. Pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais.- 3
Patroškintus kopūstus sudedame į dubenį, užtarkuojame fermentinio sūrio ir išmaišome. Pyragėlių įdaras baigtas!- 4
Standartinius sluoksniuotos tešlos lakštus po vieną iškočiojame (maždaug į dvigubai plonesnį lakštą). į vidurį dedame kopūstų įdarą, užlenkiame tešlos lakštą ir apspaudžiame kraštelius. Sudedame pyragėlius į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, aptepame viršų ir ypač užlankstytus kraštelius kiaušinio plakiniu. Kepimo formą su pyragėliais dedame į orkaitę ir kepame 20 min. 180 °C temperatūroje.Susiję receptai - 2