Tirštas aviečių kokteilis

Tikras užtaisas stiprinantiems imunitetą! Aviečių, obuolių ir imbiero kokteilis vos per 10 minučių...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Aviečių kokteilis
Savaitgalį viešėjome kaime, pas senelius. Rudenio gėrybės keri ir kviečia grįžti į virtuvę po vasaros atostogų... Tačiau labiausiai nustebino vis dar avietėmis - gaiviomis, saldžiarūgštėmis - aplipę krūmai. Nesitikėjome, kad dar galėtų būti šių uogų. Močiutė, agronomė, paaiškino, kad tokia šių aviečių rūšis ir jos išsilaiko iki pirmųjų didesnių šalnų. Nieko nelaukdami prinokusias uogas surinkome ir nusprendėme, jog jos puikiai tiks tirštam kokteiliui "smučiui"!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Taigi, pirmiausia prirenkame šviežių aviečių, išrenkame iš jų šapelius bei (jeigu yra) išgedusias uogas, nuplauname ir beriame į el. trintuvo indą.
  • 2
    Čia pat nulupame tris vidutinio dydžio (Lietuvos obelų užaugintus) obuolius, išimame sėklalizdžius, supjaustome gabalėliais ir beriame į trintuvo indą prie aviečių.
  • 3
    Pridedame gabalėlį luptos imbiero šaknies (dėjome 1.5 cm ilgio ir 2 cm storio šaknį). Pagardiname žiupsneliu cinamono ir uždengę smulkintuvo indą, sutriname iki vientisos masės.
Susiję receptai
Atsiliepimai
rasima | 1-26-2016 14:01

Aciu. Skanu

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą