Tirštas aviečių kokteilis

Aviečių kokteilis

Ingredientai:

Gaminimas:

Savaitgalį viešėjome kaime, pas senelius. Rudenio gėrybės keri ir kviečia grįžti į virtuvę po vasaros atostogų… Tačiau labiausiai nustebino vis dar avietėmis – gaiviomis, saldžiarūgštėmis – aplipę krūmai. Nesitikėjome, kad dar galėtų būti šių uogų. Močiutė, agronomė, paaiškino, kad tokia šių aviečių rūšis ir jos išsilaiko iki pirmųjų didesnių šalnų. Nieko nelaukdami prinokusias uogas surinkome ir nusprendėme, jog jos puikiai tiks tirštam kokteiliui “smučiui”!

  1. Taigi, pirmiausia prirenkame šviežių aviečių, išrenkame iš jų šapelius bei (jeigu yra) išgedusias uogas, nuplauname ir beriame į el. trintuvo indą.
  2. Čia pat nulupame tris vidutinio dydžio (Lietuvos obelų užaugintus) obuolius, išimame sėklalizdžius, supjaustome gabalėliais ir beriame į trintuvo indą prie aviečių.
  3. Pridedame gabalėlį luptos imbiero šaknies (dėjome 1.5 cm ilgio ir 2 cm storio šaknį). Pagardiname žiupsneliu cinamono ir uždengę smulkintuvo indą, sutriname iki vientisos masės.

Stipraus imuniteto!

P.S. jeigu kam saldumo bus maža, prie recepto ingredientų pridėkite vieną bananą