Trapius karamelizuotus sezamo sėklų trapučius nėra sudėtinga pasigaminti namuose. Kaip ir karamelizuotų riešutų atveju, prireik šiek tiek tikslumo ir ištvermės maišant. Pradedam!
Sudėtinės dalys
- Medus, 1/4 stiklinės
- Cukrus, 3/4 stiklinės
- Sezamo sėklos, 1 stiklinė
- Migdolų aromatas, pagal skonį
- Sviestas, 2 v. šaukštai
- Vanduo, 1 v. šaukštas
- Druska, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Dubenyje išsukame cukrų, kambario temperatūros medų (geriau būtų suskystėjęs) ir šaukštą vandens. Beriame žiupsnelį druskos ir dar kartą išmaišome. Masę sukrečiame į keptuvę ir kaitiname ant vidutinė kaitros maišant keletą minučių, kol masė suskystės ir ims burbuliuoti;
- 2
Tuomet į keptuvę beriame sezamo sėklas (gali būti prieš tai šiek tiek pakepintos, tačiau nebūtina; skonio reikalas) ir maišome kartu su saldžia mase tol, kol ši įgaus rudą karamelinę spalvą. Tuomet patraukiame keptuvę nuo kaitros, įmaišome keletą šaukštų sviesto ir keletą lašų migdolų esencijos. Masę verčiame ant kepimo popieriaus, aplenkiame juo ir viršų. Iškočiojame paplotėlį į 5 mm storio lakštą ir aštriu peiliu supjaustome į kvadratėlius. Leidžiame atvėsti ir sustingti. Sezamo batonėliai (kozinakai) baigti. Skanaus!' - 2
Susiję receptai