Valgomųjų ledų šventė namuose! Šį kartą imsimės prancūziškojo gamybos būdo ir ledus gaminsime kiaušinių pagrindu. Porcija keturiems.
Sudėtinės dalys
-
Kiaušinis, 3 vnt.
-
Grietinėlė, 2 stiklinės
-
Cukrus, 10 v. šaukštai
-
Šokoladas SNICKERS, 2 vnt.
Gaminimas
- 1Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų į du skirtingus dubenis. Į abu dubenis dedame po 5 šaukštus cukraus.
- 2
Kiaušinių baltymus išplakame iki tirštumo. Trynius išplakame iki vientisos emulsijos, pridedame keletą šaukštų karšto (tik ką užvirusio vandens) ir dar kartą išplakame.- 3
Trečiame dubenyje iki tirštumo išplakame grietinėlę (riebesnę 35%), čia įmaišome plaktus baltymus ir trynius. Turbūt jau galvojate, o iš kur šokoladas ir karamelė? Ogi, įmaišome 100 g (du maži batonėliai) tarkuoto SNICKERS šokolado.- 4
Ledų masę paskirstome į sandarius indus, iš kurių būtų patogu juos sušalusius kabinti, ir padedame į šaldytuvo šaldiklį bent 3-4 valandoms.Susiję receptai - 2