Naminiai ledai su riešutais, šokoladu ir karamele

Ruošiame valgomuosius ledus su karamele, riešutais ir pieniniu šokoladu namuose. Viso labo 15 min. ir ledai paruošti!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...
4.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Naminiai ledai
Valgomųjų ledų šventė namuose! Šį kartą imsimės prancūziškojo gamybos būdo ir ledus gaminsime kiaušinių pagrindu. Porcija keturiems.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų į du skirtingus dubenis. Į abu dubenis dedame po 5 šaukštus cukraus.
  • 2
    Kiaušinių baltymus išplakame iki tirštumo. Trynius išplakame iki vientisos emulsijos, pridedame keletą šaukštų karšto (tik ką užvirusio vandens) ir dar kartą išplakame.
  • 3
    Trečiame dubenyje iki tirštumo išplakame grietinėlę (riebesnę 35%), čia įmaišome plaktus baltymus ir trynius. Turbūt jau galvojate, o iš kur šokoladas ir karamelė? Ogi, įmaišome 100 g (du maži batonėliai) tarkuoto SNICKERS šokolado.
  • 4
    Ledų masę paskirstome į sandarius indus, iš kurių būtų patogu juos sušalusius kabinti, ir padedame į šaldytuvo šaldiklį bent 3-4 valandoms.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą