Desertinis morkų pyragas (be kvietinių miltų)

Ieškantiems pyragų ir desertų be kvietinių miltų. Šis morkų pyrago receptas - Jūsų išbandymui!

Paruošimo 15min. | Gaminimo

  min.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading...
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading...

Paruošimo 15min. | Gaminimo

  min.
Šiandieną gaminame desertinį morkų pyragą. Paskutiniu metu pastebėjome, kad vis daugiau žmonių ieško kuo pakeisti kvietinius miltus bei cukrų kepiniuose. Laimei mūsų parduotuvėse produktų pasirinkimas yra pakankamas: kvietinius miltus galime pakeisti riešutų (kokoso, migdolų) ar grikių, ar kukurūzų miltais, o cukrų - agavų arba klevų sirupu. Desertinis morkų pyragas - aromatingas ir turtingas skonio pyragas, kuris puikiai tiks besiruošiantiems šventei iš anksto bei ieškantiems šiek tiek sveikesnio deserto.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia nuskutame nemažas morkas, perpjauname išilgai į keturias dalis ir išverdame jas garuose (užteks 15-120 min.). Morkų turėtų būti dvi pilnos stiklinės;
  • 2
    Tuomet gaminame morkų masę - garintas morkas, prieskonius (cinamoną, žiupsnelį druskos, šiek tiek žalios imbiero šaknies (pusė centimetro užteks), kokosų pieną, saujelę graikinių riešutų, agavos sirupą - viską sudedame į elektrinį trintuvą ir sutriname iki vientisos masės (žr. nuotrauka galerijoje);
  • 3
    Du kiaušinius išplakame ir supilame į morkų masę, gerai išmaišome. Čia pat beriame ir įmaišome bent tris šaukštus kokoso riešutų miltų;
  • 4
    Orkaitę įkaitiname iki 220°C. Supilame tešlą į kepimo formą bei ją patalpiname į orkaitę kepti 15 min;
  • 5
    Sumažiname kaitrą iki 180°C ir kepame dar 45 min.
  • 6
    Iškepus leidžiame pyragui pailsėti kambario temperatūroje ir tuomet jau dedame į šaldytuvą pilnai atvėsi. Tiesą sakant, šis morkų pyragas yra skaniausias kitą dieną po kepimo, tad būkite kantrūs ir drąsiai dėkite jį atvėsti.
  • 7
    Naudinga informacija apie receptą. Kam patinka aštresnio skonio desertai, papildomai prie cinamono ir imbiero galima pagardinti morkų pyragą gvazdikėliais ir muskato riešutu (pridedant į morkų tyrę). Vietoje garintų morkų galima tiesiog jas išvirti, tačiau verdant pasišalins ir dalis vertingų medžiagų, kurių morkose gausu: skaidulinių medžiagų, mikroelementų (kalcio, kalio, magnio, folio rūgšties), vitaminų (A, C, E). Supylus morkų pyrago tešlą į kepimo formą, galima papildomai pabarstyti viršų cinamonu, kuris suteiks papildomo aromato ir, be abejo, skonio. Agavų sirupas yra saldesnis už cukrų, todėl tam pačiam saldumui išgauti Jums jo reikės mažiau negu cukraus.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą