Kepti vaisiai atskleidžia natūralų savitą saldumą ir pasiteisina kaip puikus desertas. Orkaitėje kepti persikai - darni pora su ledais (ypač vaniliniais) ar graikišku jogurtu. Kaip juos paruošti?
Sudėtinės dalys
- Persikas, 6 vnt.
- Vanduo, 1/3 stiklinės
- Rudas cukrus, 120 g
- Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
- Cinamonas, žiupsnelis
- Sviestas, 3 v. šaukštai
Gaminimas
- 1Nuplauname persikus, perpjauname pusiau ir pašaliname kauliuką.
- 2
Į kepimo formą (naudojome 25x25 cm) supilame vandenį, įdedame keletą šaukštų kambario temperatūros sviesto, suberiame cukrų, pagardiname vanile ir žiupsneliu cinamono - viską išmaišome ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Palaikome kol ištirps sviestas, išimame ir dar kartą išmaišome.- 3
Sudedame persikų puseles (nuopjova žemyn) ir kepame orkaitėje 25 min. Išimame, paserviruojame lėkštutėje su ledais po 2 puseles, užpilame sulčių (iš kepimo formos).Susiję receptai - 2