Iš tiesų, šių karamelizuotų riešutų receptas yra itin paprastas ir greitai paruošiamas (užtruksime vos 15 min.). Tačiau gaminant pasistengi reikės - riešutų masę turėsime nesustojant (intensyviai) maišyti apie 10 min. Kaip ten bebūtų, rezultatas nuostabus ir sunkus darbas atsiperka su kaupu. Įsivaizduokime situaciją, kad Jums paskambina netoliese esantis draugas(-ė) ir pasisiūlo užsukti arbatos. Kaip tyčia desertų sandėliukas tuščias... išskyrus mėgstamų riešutų saujelę. Perskaitę šį receptą, iš šios situacijos išsisuksime su kaupu!
Sudėtinės dalys
Gaminimas
- 1Pirmiausia į dubenį supilame stiklinę (200 g) cukraus. Užpilame 1/3 stiklinės vandens (66 ml) ir išmaišome, kad dalis cukraus ištirptų vandenyje. Pagardinkime migdolų aromatu (1-2 lašeliai) ir išmaišykime dar kartą.
- 2
Į gilią keptuvę (geriausiai, paviršiumi, prie kurio nelimpa turinys - teflono, keramikos..) suberiame riešutus (žemės riešutai puikiai tiks, nors galima naudoti ir kitus mėgstamus) ir užpilame vandens ir cukraus sirupu. Uždedame keptuvę ant kaitlentės (vidutinė kaitra) ir maišome, maišome, maišome. Per 1-3 minutes riešutai pasidengs sirupu bei išgaruos drėgmė - riešutai liks pasidengę baltu cukraus apvalkalu. Tai svarbiausia šio recepto vieta (atrodys, kad keptuvės turinys per sausas, riešutai susicukravo ir limpa vienas prie kito..). Svarbiausia nenustoti maišyti, netgi maišyti intensyviau: cukrus ims karamelizuotis, o riešutai ruduoti (tiek nuo kepimo, tiek nuo karamelės). Intensyviai maišome iki visi riešutai tolygiai įgaus reikiamą rudumą ir baltų cukraus kristalų nebesimatys (apie 5 - 8 min.).- 3
Pagardiname riešutus rupia druska ir žiupsneliu druskos - permaišome ir sukrapštome riešutus į kepimo formą atvėsti. Kiek pravėsusius riešutus permaišome, kad nesustingtų sulipę į didesnius gumulus.Susiję receptai - 2
Tai parašyta kad reikės cinamono bet kad į gaminimo būda tai neparašyt kad dėdi cinamono tai kaip čia
Suuuuper. Viskas pavyko iš pirmo karto
Dar karta bandziau, dabar nesudytus anakardzius, tai 99 proc. pries tai riesutai nepavyko nes jau buvo sudyti 🙂 super skanu!
Išbandžiau ir aš, 1 partija skani ir kaip foto, antra nepavyko 🙂 turiu klausimą dėl savi antros partijos, nes susikaranelizavo ir sukietejo, tai galejo itakoti per maza temperatuta, ar kad 2 partijos tiesutai jau buvo sūdyti? Ačiū 🙂
@Vitalija, super! Ką galiu pasakyti, kad nusinešti pas draugus ir pasveikinti su šventėmis šie riešutėliai visuomet išgelbsti. Jeigu karamelizuoti skanėstai tinka ir patinka, pabandyk ir kazinakų receptą (karamelizuotos sezamo sėklos).
patys skaniausi karamelizuoti riešutai!!! labai ačiū už receptą 🙂
@Pepe, kiek žinau, karamelizuotoms sezamo sėkloms reikėtų kiek modifikuoti šį receptą: 1 stiklinei sezamo sėklų paruošti reikėtų 3/4 stiklinės cukraus ir 1/4 stiklinės skysto medaus, šaukšto vandens ir keleto šaukštų sviesto. Pirmiausia cukrų, medų ir vandenį išmaišome ir verčiame masę į prikaistuvį, kur šildome ant vidutinės kaitros (maišydami), kol masė ims karamelizuotis, tik tuomet suberiame sezamo sėklas. Verdame maišydami ant silpnos kaitros apie 5-8 minutes. Baigiant dedame keletą šaukštų sviesto išmaišome ir formuojame iš sezamo sėklų pusės cm storio plokštainį (galima uždengti kepimo popieriumi ir formuoti kočėlu). Supjaustome ir paliekame atvėsti 🙂
Jokūbai, noriu pasitarti: kaip tau atrodo, jeigu taip karamelizuoti sezamo sėklas, turbūt daug trumpiau reikėtų kaitinti? Pasidalink, prašau, savo nuomone.
Ieva, didžiausios sėkmės kepant šiuos riešutėlius! Prisimink, kad gerai pagaminti riešutėlius reikia dviejų dalykų: nenustoti intensyviai maišyti ir tinkamai pasirinkti kaitrą. Viskas tikrai super pavyks – pagardink mėgstamu aromatu arba prieskoniais (pvz. aitriąja paprika, jeigu mėgsti; cinamono; druskos).
Tikrai, nerealiai skanūs riešutai, išbandydiu ir aš šį receptą