Karamelizuoti žemės riešutai

Puikus užkandis namuose vos per 15 min.! Saldūs, aromatingi karamelizuoti žemės riešutai. Gero apetito! Receptas su nuotraukomis.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 10
Loading...
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 10
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Karamelizuoti riešutai
Iš tiesų, šių karamelizuotų riešutų receptas yra itin paprastas ir greitai paruošiamas (užtruksime vos 15 min.). Tačiau gaminant pasistengi reikės - riešutų masę turėsime nesustojant (intensyviai) maišyti apie 10 min. Kaip ten bebūtų, rezultatas nuostabus ir sunkus darbas atsiperka su kaupu. Įsivaizduokime situaciją, kad Jums paskambina netoliese esantis draugas(-ė) ir pasisiūlo užsukti arbatos. Kaip tyčia desertų sandėliukas tuščias... išskyrus mėgstamų riešutų saujelę. Perskaitę šį receptą, iš šios situacijos išsisuksime su kaupu!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia į dubenį supilame stiklinę (200 g) cukraus. Užpilame 1/3 stiklinės vandens (66 ml) ir išmaišome, kad dalis cukraus ištirptų vandenyje. Pagardinkime migdolų aromatu (1-2 lašeliai) ir išmaišykime dar kartą.
  • 2
    Į gilią keptuvę (geriausiai, paviršiumi, prie kurio nelimpa turinys - teflono, keramikos..) suberiame riešutus (žemės riešutai puikiai tiks, nors galima naudoti ir kitus mėgstamus) ir užpilame vandens ir cukraus sirupu. Uždedame keptuvę ant kaitlentės (vidutinė kaitra) ir maišome, maišome, maišome. Per 1-3 minutes riešutai pasidengs sirupu bei išgaruos drėgmė - riešutai liks pasidengę baltu cukraus apvalkalu. Tai svarbiausia šio recepto vieta (atrodys, kad keptuvės turinys per sausas, riešutai susicukravo ir limpa vienas prie kito..). Svarbiausia nenustoti maišyti, netgi maišyti intensyviau: cukrus ims karamelizuotis, o riešutai ruduoti (tiek nuo kepimo, tiek nuo karamelės). Intensyviai maišome iki visi riešutai tolygiai įgaus reikiamą rudumą ir baltų cukraus kristalų nebesimatys (apie 5 - 8 min.).
  • 3
    Pagardiname riešutus rupia druska ir žiupsneliu druskos - permaišome ir sukrapštome riešutus į kepimo formą atvėsti. Kiek pravėsusius riešutus permaišome, kad nesustingtų sulipę į didesnius gumulus.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Evelina | 3-31-2019 19:03

Tai parašyta kad reikės cinamono bet kad į gaminimo būda tai neparašyt kad dėdi cinamono tai kaip čia

Skanaujanti riešutus | 7-22-2018 14:07

Suuuuper. Viskas pavyko iš pirmo karto

Andrius | 12-21-2016 00:12

Dar karta bandziau, dabar nesudytus anakardzius, tai 99 proc. pries tai riesutai nepavyko nes jau buvo sudyti 🙂 super skanu!

Andrius | 12-18-2016 17:12

Išbandžiau ir aš, 1 partija skani ir kaip foto, antra nepavyko 🙂 turiu klausimą dėl savi antros partijos, nes susikaranelizavo ir sukietejo, tai galejo itakoti per maza temperatuta, ar kad 2 partijos tiesutai jau buvo sūdyti? Ačiū 🙂

Jokūbas | 3-2-2016 20:03

@Vitalija, super! Ką galiu pasakyti, kad nusinešti pas draugus ir pasveikinti su šventėmis šie riešutėliai visuomet išgelbsti. Jeigu karamelizuoti skanėstai tinka ir patinka, pabandyk ir kazinakų receptą (karamelizuotos sezamo sėklos).

Vitalija | 2-25-2016 14:02

patys skaniausi karamelizuoti riešutai!!! labai ačiū už receptą 🙂

Jokūbas | 1-25-2016 19:01

@Pepe, kiek žinau, karamelizuotoms sezamo sėkloms reikėtų kiek modifikuoti šį receptą: 1 stiklinei sezamo sėklų paruošti reikėtų 3/4 stiklinės cukraus ir 1/4 stiklinės skysto medaus, šaukšto vandens ir keleto šaukštų sviesto. Pirmiausia cukrų, medų ir vandenį išmaišome ir verčiame masę į prikaistuvį, kur šildome ant vidutinės kaitros (maišydami), kol masė ims karamelizuotis, tik tuomet suberiame sezamo sėklas. Verdame maišydami ant silpnos kaitros apie 5-8 minutes. Baigiant dedame keletą šaukštų sviesto išmaišome ir formuojame iš sezamo sėklų pusės cm storio plokštainį (galima uždengti kepimo popieriumi ir formuoti kočėlu). Supjaustome ir paliekame atvėsti 🙂

pepe | 1-25-2016 14:01

Jokūbai, noriu pasitarti: kaip tau atrodo, jeigu taip karamelizuoti sezamo sėklas, turbūt daug trumpiau reikėtų kaitinti? Pasidalink, prašau, savo nuomone.

Jokūbas | 8-2-2015 21:08

Ieva, didžiausios sėkmės kepant šiuos riešutėlius! Prisimink, kad gerai pagaminti riešutėlius reikia dviejų dalykų: nenustoti intensyviai maišyti ir tinkamai pasirinkti kaitrą. Viskas tikrai super pavyks – pagardink mėgstamu aromatu arba prieskoniais (pvz. aitriąja paprika, jeigu mėgsti; cinamono; druskos).

Ieva | 7-23-2015 16:07

Tikrai, nerealiai skanūs riešutai, išbandydiu ir aš šį receptą

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą