Sudėtinės dalys:
-
Cukrus, 200 g
-
Grietinėlė, 100 ml
-
Sviestas, 50 g
-
Šokoladas (tamsusis), 50 g
-
Ledai, 300 ml
Gaminimas:
Pirmiausia pasigaminkime karamelę:
- Ant silpnos ugnies pastatome storapadį puodą ir po truputį beriame cukrų. Kol cukrus lydosi, maišome.
- Kai iš cukraus pasidarys skystis, nuolat maišant įdedame sviestą. Maišome, kol gauname vientisą masę.
- Trumpam nuimame nuo ugnies ir įpilame grietinėlę, išmaišome, statome atgal ant ugnies, maišome.
Paviriname ir padedame puodą atvėsti bent pusvalandį.
- Turima karamele ištepame puodelių / ledainių kraštus, dugną.
- Sudedame ledus ir užtarkuojame šokolado.