Obuolys

Obuolys yra obles vaisius. Obuolius kepame, verdame, džioviname, konservuojame, spaudžiame sultis. Labai dažnai obuolius naudojame pyragų, blynų ir kitų kepinių įdarui.

Obuolys: susiję receptai
Traškaus obuolių pyrago receptas
60 min.
Obuolių pyragas, puikiai tiksiantis valgyti dar šiltą su mėgstamais ledais. Tikiu, tokį, teko kiekvinam ragauti vienoje iš senamiesčio kavinukių. Kepam?
Varškės ir obuolių pyragas
60 min.
Trupininis, obuolių ir varškės pyragas viename! Puikus receptas.
Vištienos sparneliai
80 min.
Gardžių orkaitėje keptų apelsino aromato vištienos sparnelių su vaisiais ir daržovėmis receptas!
Čenakai moliniuose troškintuvuose
80 min.
Šildantis ir aromatingas daržovių ir mėsos šiupinys puikiai tiks vakarienei, kai už lango šalta. Gaminame čenakus!
Avižiniai sausainiai su obuoliais
60 min.
Sekmadienį išsikepkime avižinių sausainių ir neškimės rytoj į darbą, įdėkime vaikams, kad suvalgytų priešpiečiams.
Obuolių pyragas
60 min.
Labai skanus obuolių pyragas aukso geltonumo plutele. Svarbiausia - kad obuolių nebūtų per mažai!
Orkaitėje kepta kiaulienos nugarinė su cukinija
120 min.
Orkaitėje bene visas keptas maistas atrodo be galo skanus. Norime savose sultyse keptos mėsos ir daržovių? Prašom.
Trupinis obuolių pyragas
60 min.
Renkame sode obuolius ir kepame trupininį obuolių pyragą. Purus pyragas, trapia plutele...Skanaus!
Cukinijų mišrainė
60 min.
Tradiciškai viduržiemį atsidarome dar vasarą marinuotų agurkėlių. O ką galėtume paruošti žiemai iš cukinijos ir pupelių?
Gaivus vaisių pyragas
120 min.
Panašu į tradicinį obuolių pyragą? Ne visai, jeigu padarysime pyragą puresnį ir pridėsime vynuogių...