Dangiškai minkštas ir purus debesėlis bei traški trupininė plutelė - štai koks šio obuolių pyrago apibūdinimas!
Sudėtinės dalys
- Miltai, 5/2 stiklinės
- Rudas cukrus, 1/2 stiklinės
- Cukraus pudra, 1/2 stiklinės
- Cukrus, 1/2 stiklinės
- Druska, 1/2 a. šaukštelis
- Cinamonas, 1 a. šaukštelis
- Sviestas, 1 stiklinė
- Vanilinis cukrus, 1/2 a. šaukštelis
- Obuolys, 2 vnt.
- Grietinė, 1/2 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1/2 a. šaukštelis
- Citrinos sultys, 1/2 a. šaukštelis
- Pienas, 1 v. šaukštas
Gaminimas
- 1Pradedame nuo trupininės pyrago tešlos. Dubenyje sumaišome 1,5 stiklinės miltų, cinamoną, žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus bei pusę stiklinės rudojo cukraus. Supilame pusę stiklinės ištirpdyto sviesto ir išmaišome iki visi birios tešlos grumsteliai sudrėks nuo sviesto (tarsi šlapias smėlis).
- 2
Paruošiame dangiško pado tešlą. Kambario temperatūros sviestą (apie 4 v. šaukštai) išsukame su puse stiklinės cukraus, supilame išplaktą kiaušinį, įmaišome grietinę. Kitame dubenyje sumaišome vieną stiklinę miltų su kepimo milteliais ir žiupsneliu vanilinio cukraus. Suberiame į tešlą ir gerai išmaišome.- 3
Paruošiame kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi. Pirmiausia paskirstome 3/4 pado tešlos. Kitą sluoksnį formuojame iš nedideliais gabalėliais pjaustytų (luptų) obuolių. Tuomet paskirstome ploną sluoksnį likusios tešlos ir galop - trupininę tešlą.- 4
Pašauname pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 min.- 5
Tuo metu pasiruošiame glaistą: cukraus pudrą sumaišome su šaukštu pieno, pagardiname šviežios citrinos sultimis (šlakelis). Pyragui iškepus, apšlakstome jį glaistu ir paliekame uždengtą 10 min. Ragaujame šiltą su ledais.Susiję receptai - 2
Ačiū už receptą!
Ačiū už pastabą! Stengsimės atsižvelgi 🙂
kai rasote recepte, ko reikia pagaminti pyraga, butu gerai, kad visi produktai butu parasyti vienoj vietoj. nes dabar tik recepte parasyta, kad ideti isplakta kiausini, bet neparasyta, ten kur reikia 🙂
Puiku! Pritariu, geriau tiksliai tiek/arba mažiau miltų 🙂 Teko sulaukti atsiliepimų, kad šiek tiek per saldus – tai cukrų irgi pagal skonį pirmą/antrą kartą kepant atrasite!
Labai skanus ir paprasta gaminti. Su ledais isvis pasaka 😉 kepiau dvi dienas is eiles 😀 tik antraja diena kai iskepiau, kazkodel miltai ant virsaus labai jautesi. Tai nezinau, ar blogai ismaisiau ar miltu siek tiek per daug. Tai mano patarimas: kai atrodys, kad labai gerai ismaiset, tai permaisykit dar karta 😀 ir geriau siek tiek maziau miltu ant virsaus keliais gramais negu per daug, reikia tiksliai paskaiciuoti 😉
Iesjo skanus, Aciu!