Traškus obuolių pyragas

Traškaus obuolių pyrago receptas

Ingredientai:

Gaminimas:

Dangiškai minkštas ir purus debesėlis bei traški trupininė plutelė – štai koks šio obuolių pyrago apibūdinimas!

  1. Pradedame nuo trupininės pyrago tešlos. Dubenyje sumaišome 1,5 stiklinės miltų, cinamoną, žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus bei pusę stiklinės rudojo cukraus. Supilame pusę stiklinės ištirpdyto sviesto ir išmaišome iki visi birios tešlos grumsteliai sudrėks nuo sviesto (tarsi šlapias smėlis).
  2. Paruošiame dangiško pado tešlą. Kambario temperatūros sviestą (apie 4 v. šaukštai) išsukame su puse stiklinės cukraus, supilame išplaktą kiaušinį, įmaišome grietinę. Kitame dubenyje sumaišome vieną stiklinę miltų su kepimo milteliais ir žiupsneliu vanilinio cukraus. Suberiame į tešlą ir gerai išmaišome.
  3. Paruošiame kepimo formą, išklojame kepimo popieriumi. Pirmiausia paskirstome 3/4 pado tešlos. Kitą sluoksnį formuojame iš nedideliais gabalėliais pjaustytų (luptų) obuolių. Tuomet paskirstome ploną sluoksnį likusios tešlos ir galop – trupininę tešlą.
  4. Pašauname pyragą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 35 min.
  5. Tuo metu pasiruošiame glaistą: cukraus pudrą sumaišome su šaukštu pieno, pagardiname šviežios citrinos sultimis (šlakelis). Pyragui iškepus, apšlakstome jį glaistu ir paliekame uždengtą 10 min. Ragaujame šiltą su ledais.

 

Traškus obuolių pyragas