Kumpio, figų ir mocarelos salotos

Kumpio, figų ir mocarela salotos

Ingredientai:

Gaminimas:

Nuostabios vasariškos salotos – ir sočios, ir gaivios! Kaip ir kiekvienas patiekalas, taip ir šis – reikalauja subalansuoto skonio: saldumo, rūgštumo ir sūrumo.

  1. Nuplauname lazdyno riešutus, paskleidžiame kepimo formoje ir dedame į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę keletą minučių paskrusti.
  2. Supjaustome visus salotų ingredientus: salotas (jeigu naudojamas salotų mišinys, tuomet jų pjaustyti greičiausiai nereikės); šviežią burokėlį (nedidelį apie 50 g); morką ir kumpį supjaustome šiaudeliais; džiovintas figas nuplikome ir keletą minučių palaikome vandenyje, tuomet supjaustome; juodąsias alyvuoges supjaustome pusiau. Beriame žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų pipirų.
  3. Visus smulkintus produktus išdėliojame lėkštėse: pradedant salotomis (žr. nuotrauka), burokėliais, morkomis, kumpiu, figomis. Rankomis atplėšiame mocarelos sūrio gabalėlių ir juos paskirstome ant salotų. Ant viršaus beriame kepintus lazdyno riešutus.
  4. Valgome pagardinę garstyčių užpilu salotoms. Gero apetito!

P.S. produktų pakaks dviems salotų porcijoms.