Svogūnas

Valgomasis svogūnas – česnakinių šeimos augalas. Maistui vartojami svogūno laiškai ir šakniavaisiai – žali, virti, marinuoti ir kiti. Svogūnas yra turtingas vitamino C, ypač naudingi organizmui žali laiškai, kuriuose vitamino C daugiausiai. Iš svogūno laiškų ruošiamos salotos, tinka su kitomis daržovėmis bei mėsos patiekalais.

Svogūnas: susiję receptai
Šviežių kopūstų sriuba
40 min.
Greitai paruošiama ir skani šviežių kopūstų sriuba su kalafijoru ir morkomis.
Ūkininko bulviniai blynai su sūriu
50 min.
Itin paprastas ūkininko bulvinių blynų receptas: bulvės, sūris ir dar šis tas...
Gaspačo šalta sriuba - šaltsriu
10 min.
Gaspačo - tik keletas minučių ir paruošite sriubą, kurią dažnai ruošia Ispanijoje...
Čili troškinys
40 min.
Tiesiog čili troškinys, kuris patiks visiems šeimos vyrams (ir kareiviams).
Saldžiųjų bulvių čili sriuba
45 min.
Nesudėtinga pagaminti čili sriuba, kurios pagrindą sudaro saldžiosios bulvės...
Trinta daržovių sriuba
45 min.
Paprasčiausia trinta daržovių sriuba, kuria galite nustebinti savo antrąją pusę.