Sudėtinės dalys:
-
Miltai, 16 v. šaukštai
-
Vanduo, 1/2 l
-
Kiaušinis, 2 vnt.
-
Sviestas, 50 g
-
Cukrus, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
-
Aliejus, pagal skonį
-
Morkos, 4 vnt.
-
Raudonoji paprika, 1/2 vnt.
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Kiaušinis, 2 vnt.
Gaminimas:
Svarbu: recepto sudedamųjų dalių kiekis ne kartą patikrintas – jeigų jų laikysiesi – neapsiriksi
Įdaras blyneliams.
- Išverdame 2 kiaušinius, morkas – juos susmulkiname. Taip pat smulkiai supjaustome papriką ir svogūną.
- Į gerai įkaitintą keptuvę dedame sviestą ir svogūnus. Paskrudus svogūnams, suberiame morkas ir papriką – patroškiname apie 5 min.
- Viską iš keptuvės supilame į dubenį, įmaišome smulkintus kiaušinius, pagardiname prieskoniais. Įdaras baigtas!
Kepame blynelius:
- Dubenyje išplakame 2 kiaušinius, įdedame druskos ir cukraus pagal skonį, du valgomuosius šaukštus aliejaus.
- Įpilame vandens ir suberiame miltus – gerai išplakame.
- Įkaitintą keptuvę patepame aliejumi (tinka kempinėlė arba teptukas) ir pilame tešlą blynui kepti, apkepame silpnai.
- Tik ką iškeptą blyną apibarstome aitriosios paprikos prieskoniu (nepadauginkime), į vidurį dedame įdarą ir užlankstome į skarelę.
- Taip paruoštus blynelius suvilgome išplaktame kiaušinyje (reikalinga, kad blyneliai nesudegtų) ir dedame į keptuvę (aliejaus gali būti ir daugiau).
Valgyti galima su grietine. Bon Appetit!
Tobulas skonis, lengva paprasta smagu;)
Jau patikrinta. Is ties – gardu!
Įdaras skamba gerai.
Kazka panasaus esu valgiusi – labai patiko. Kazin ar ne daugiau laiko sugaisti juos gaminant. Pazadu savaitgali isbandyt.