Svogūnas

Valgomasis svogūnas – česnakinių šeimos augalas. Maistui vartojami svogūno laiškai ir šakniavaisiai – žali, virti, marinuoti ir kiti. Svogūnas yra turtingas vitamino C, ypač naudingi organizmui žali laiškai, kuriuose vitamino C daugiausiai. Iš svogūno laiškų ruošiamos salotos, tinka su kitomis daržovėmis bei mėsos patiekalais.

Svogūnas: susiję receptai
Paelja receptas
45 min.
Paelja receptas - gaminame namuose! Užtruksime apie 45 min., verta, mat jūros gėrybės puikiai praturtns mūsų kasdienę mitybą...
Jautienos lazanija
75 min.
Gardi klasikinė lazanija su jautiena bei lietuviškais grybais. Ruošiame patiekalą ir pasirūpiname dubeniu gaivių salotų prie jo!
Kepta kiaulienos mentė
120 min.
Pasiruoškime įdėti patiekalui meilės - jos ir trupučio kantrybės prireiks, kad mėsa būtų aromatinga, minkšta ir sultinga.
Pomidorų sriuba
60 min.
Išraiškingo skonio ir aromato trinta pomidorų sriuba su česnakais ir bazilikais! Receptas su nuotraukomis.
Daržovių sriuba
50 min.
Gardi šviežių daržovių - kopūstų, morkų, pomidorų, žirnelių - sriuba! Puikus vasaros patiekalų receptas.
Krevečių sriuba
40 min.
Jūros gėrybių ir daržovių sriubos receptas. Paprastas kaip tradicinė pomidorų sriuba. Pradedam!
Aštri vištiena su česnaku ir laimu
45 min.
Gana greitai paruošiamas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Bus taip aštru, kaip paskirstysite aštriųjų prieskonių proporcijas. Pirmyn!
Gvakamolės padažas
15 min.
Tradicinis Gvakamolės padažas pagardintas grietine. Pasirūpiname kukurūzų traškučiais ir skanaujam!
Šaltienos receptas
150 min.
Iš ko verdame šaltieną? Receptas patikrintas daugelį kartų. Gardžių švenčių!
Trinta špinatų sriuba
45 min.
Dėkojame Ramunei, kuri atsiuntė trintos špinatų sriubos receptą ir nuotrauką! Ačiū!