Keptos sezaminės vištienos receptas

Vištienos receptas, kuriame vyrauja skonių balansas - aštrumas, saldumas, sūrumas, rūgštumas, Greitai paruošiama ir 100% gardu!
4.40 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 5
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Gardžios paukštienos pasigaminti užtruksime vos 45 minutes, o patiekalas – ir sotus, ir be galo aromatingas, apjungiantis visus skonius.

  1. Naudosime vištienos ketvirčius. Juos padaliname pusiau, nupjaudemi blauzdelę. Į įkaitintą keptuvę dedame keturis kupinus šaukštus sviesto, jam ištirpus dedame vištieną (odele žemyn) į keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių, kol apskrus (kiekvieną pusę po 3 min.).
  2. Tuo tarpu dideliame dubenyje sumaišome: medų, sojos padažą, pomidorų padažą, vyno actą, po šaukštą sviesto (galima pakeisti šaukštu sezamo aliejaus) ir cukraus, pusę stiklinės vandens. Pagardiname prieskoniais: šviežiu tarkuotu imbieru, čili pipiru (maltas arba trintas džiovintas), druska, maltais pipirais,  keletu skiltelių česnako, kruopščiai išmaišome. Įmaišome krakmolo (1 a.š.). Padažas baigtas!
  3. Apkepus vištieną, sudedame jos gabalėlius į kepimo formą ir apipilame padažu. Dedame į iki 180  įkaitintą orkeitę ir kepame 25 min. uždengę kepimo formą folija. Tuomet atidengiame foliją, vištieną apibarstome sezamo sėklytėmis ir kepame (nustačius kepimą iš viršaus) dar 5-8 min. Gero apetito!

Recepto nuotraukos:

Apkepame vištieną svieste

 

Barstome vištieną sezamais

Susiję receptai
Atsiliepimai
Janina | 5-6-2017 23:05

Labas, Jokubai, nesenai mano kompiuteryje pasirode Jusu Receptai. Aciu Jums! As senokai parasineju sau receptuku, dabar busiu JUSU FANE………jUMS SEKMES !!! janina . As gyvenu Amerikoje

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą