Gardžios paukštienos pasigaminti užtruksime vos 45 minutes, o patiekalas - ir sotus, ir be galo aromatingas, apjungiantis visus skonius.
Sudėtinės dalys
- Vištiena, 800 g
- Sviestas, 5 v. šaukštai
- Cukrus, 1 v. šaukštas
- Medus, 1/4 stiklinės
- Sojos padažas, 1/4 stiklinės
- Čili pipiras, pagal skonį
- Česnakas, 2 skiltelės
- Imbieras, 1 v. šaukštas
- Vyno actas, 1 v. šaukštas
- Pomidorų padažas, 2 v. šaukštai
- Krakmolas, 1 a. šaukštelis
- Vanduo, 100 ml
Gaminimas
- 1Naudosime vištienos ketvirčius. Juos padaliname pusiau, nupjaudemi blauzdelę. Į įkaitintą keptuvę dedame keturis kupinus šaukštus sviesto, jam ištirpus dedame vištieną (odele žemyn) į keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių, kol apskrus (kiekvieną pusę po 3 min.).
- 2
Tuo tarpu dideliame dubenyje sumaišome: medų, sojos padažą, pomidorų padažą, vyno actą, po šaukštą sviesto (galima pakeisti šaukštu sezamo aliejaus) ir cukraus, pusę stiklinės vandens. Pagardiname prieskoniais: šviežiu tarkuotu imbieru, čili pipiru (maltas arba trintas džiovintas), druska, maltais pipirais, keletu skiltelių česnako, kruopščiai išmaišome. Įmaišome krakmolo (1 a.š.). Padažas baigtas!- 3
Apkepus vištieną, sudedame jos gabalėlius į kepimo formą ir apipilame padažu. Dedame į iki 180 įkaitintą orkeitę ir kepame 25 min. uždengę kepimo formą folija. Tuomet atidengiame foliją, vištieną apibarstome sezamo sėklytėmis ir kepame (nustačius kepimą iš viršaus) dar 5-8 min. Gero apetito!Susiję receptai - 2
Labas, Jokubai, nesenai mano kompiuteryje pasirode Jusu Receptai. Aciu Jums! As senokai parasineju sau receptuku, dabar busiu JUSU FANE………jUMS SEKMES !!! janina . As gyvenu Amerikoje