Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Naudojamas: Naudojamas fermentiniams sūriams, vaisių sultims ir koncentratams, rūkytoms dešroms, žuvies gaminiams, padažams, daržovėms, vaisiniams jogurtams, salotų padažams ir majonezams, moliuskų, krevečių ir kitų vėžiagyvių gaminiams.
Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga.
Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinis konservantas. Kai kuriose šalyse uždraustas.
Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinis konservantas. Kai kuriose šalyse uždraustas.
Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė lipnumą reguliuojanti medžiaga, nekenksminga, nes organizmas jos neįsisavina.
Antioksidantai ir konservantai. Būtina vengti, ypač alergiškiems, sergantiems astma ir migrena. Sunkiai viršinamas turintiems inkstų nepakankamumą. Savybės: Dirbtinis konservantas ir antioksidantas, gali sukelti galvos skausmą, pykinimą ir astmos priepuolį. E 220-228 neigiamai veikia vitamino B ir B12 įsisavinimą iš maisto produktų. Naudojamas: Džiovintuose vaisiuose ir riešutuose, vaisių konservuose, paruoštuose krienuose, bulvių gaminiuose, vyne, kepimo milteliuose, […]
Dažikliai. Būtina vengti. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Sidabro spalvos. Mineralinės kilmės, gali kauptis audiniuose. Kai kuriose šalyse uždraustas.
Dažikliai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Oranžiniai geltonas. Dirbtinis. Naudojamas: Ledjūrio menkėse, gėrimuose, krevetėse, saldumynuose, kepiniuose, užkandžiuose, leduose, daugelyje vaistų. Pašalinis poveikis: urtikarija, nosies gleivinės uždegimas, pabrinkusi nosis, alergija, hiperaktyvumas, inkstų navikai, pilvo skausmas, pykinimas ir vėmimas, skrandžio ir virškinamojo trakto sutrikimai. Kai kuriose šalyse uždraustas.
Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas. Gali sumažinti cholesterolio kiekį. Savybės: Natūrali tirštinanti medžiaga iš akacijos sėklų, gerina virškinimą, didelėmis dozėmis laisvina vidurius. Naudojamas: Glajuose, kepiniuose, vaisių sultyse, pieno kokteiliuose, kaip kakavos pakaitalas.
Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Pavojingas. Gali būti gyvūlinės kilmės. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Dirbtinis emulsiklis ir miltų apdorojimo medžiaga. Kai kuriose šalyse uždraustas.