Sąžiningai - tai nėra greičiausiai paruošiamas bulvių ar mėsos patiekalas, tikrai ne. Tačiau, tai nėra įprastas patiekalas, kaip antai kasdieniai bulvių ir mėsos patiekalai: kotletai, blynai, didžkukuliai - tikimybė, kad maloniai nustebinsite iš mokyklos gryžusius vaikus arba iš darbo grįžusį vyra didėja!!!
O dabar prie esmės!
Sudėtinės dalys
-
Bulvės, 5 vnt.
-
Kiauliena, 150 g
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Česnakas, 1 skiltelė
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
-
Aliejus, pagal skonį
-
Garstyčios, 1/2 a. šaukštelis
-
Fermentinis sūris, 50 g
Gaminimas
- 1Mėsą susmulkiname peiliu (kapojame iki mažų gabalėlių, tarsi būtų malta). Pagardiname druska ir pipirais, puse šaukštelio garstyčių, skiltele česnako, mėsą gerai išmaišome. Pakepiname svogūną, atvėsiname ir įmaišome į mėsos įdarą.
- 2
Nuskutame bulves, nupjaustome galus (kad būtų kaip pastatyti), perpjauname pusiau ir išskobiame bulvės vidų (tiesiog bulvių skutuku). Puode užverdame vandenį ir apverdame išskobtas bulvų puseles 3 min. Nupilame verdanį vandenį ir atvėsiname bulves;- 3
Kruopščiai įdarome bulvių puseles kapotos mėsos įdaru ir sudedame į aliejumi išteptą kepimo formą. Kepame apie 50 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tuomet išimame, apbarstome bulvių viršų tarkuotu fermentiniu sūriu ir trumpam dedame atgal į orkaitę, kad sūris išsilydytų.Susiję receptai - 2