Aliejus

Augalinis aliejus – tai iš augalinės žaliavos pagamintas maisto produktas, kurį sudaro sočiųjų riebalų rūgščių gliceridai, lipidai, laisvosios riebalų rūgštys, vitaminai A, D, E, K ir kt. Aliejus yra vertingas maisto produktas, praturtinantis žmogaus racioną mononesočiomis, polinesočiomis, sočiomis riebalų rūgštimis bei riebaluose tirpiais vitaminais.

Aliejus: susiję receptai
Ūkininko bulviniai blynai su sūriu
50 min.
Itin paprastas ūkininko bulvinių blynų receptas: bulvės, sūris ir dar šis tas...
Čili troškinys
40 min.
Tiesiog čili troškinys, kuris patiks visiems šeimos vyrams (ir kareiviams).
Daržovių ir grybų troškinys su bulvėmis
60 min.
Greitas, studentiškai originalus ir sveikas su lupenomis virtų bulvių receptas.
Bananiniai pasukų blyneliai
45 min.
Gardūs blyneliai Jums ir Jūsų vaikučiams. Ypatingai tiks savaitgalio pusryčiams arba vakarienei.