Aliejus

Augalinis aliejus – tai iš augalinės žaliavos pagamintas maisto produktas, kurį sudaro sočiųjų riebalų rūgščių gliceridai, lipidai, laisvosios riebalų rūgštys, vitaminai A, D, E, K ir kt. Aliejus yra vertingas maisto produktas, praturtinantis žmogaus racioną mononesočiomis, polinesočiomis, sočiomis riebalų rūgštimis bei riebaluose tirpiais vitaminais.

Aliejus: susiję receptai
Orkaitėje kepta kiaulienos nugarinė su cukinija
120 min.
Orkaitėje bene visas keptas maistas atrodo be galo skanus. Norime savose sultyse keptos mėsos ir daržovių? Prašom.
Cukinijos žiemai
180 min.
Ar jau pasiruošėme žiemai? Cukinijų derlius kaip visuomet gausus - ką gaminsime iš jų?
Gaivus vaisių pyragas
120 min.
Panašu į tradicinį obuolių pyragą? Ne visai, jeigu padarysime pyragą puresnį ir pridėsime vynuogių...
Tortilijos
50 min.
Šiandien ant Jūsų stalo Meksikoje ypač populiarių tortilijų patiekalas. Tortilijos įdarytos mėsa ir daržovėmis. VIrtuvėje - kaip greito maisto restorane!
Keksiukas SPEIGAS
60 min.
Kas tas SPEIGAS? Kai šaldytuve turite skaniausių keksiukų, o prikaistyvyje - arbatos, speigas atrodo visiškas niekis. Pasigaminkite šiuos šaldytus keksiukus šiltam žiemos vakarui.
Vištienos padažas
20 min.
Kokiu padažu užpilate vištienos patiekalus? Česnakiniu? Grietinės? Provanco žolelių? Pabandykime pasigaminti gardų vištienos padažą.
Įdarytos paprikos
70 min.
Visuomet malonu virtuvėje improvizuoti - įdarytos paprikos suteikia tam žalią šviesą: kuom įdarysite, su kuo valgysite, kaip papuošite?
Šventinis aguonų pyragas
60 min.
Wow - šventinis aguonų pyragas - suktinis pritiks ant kiekvieno stalo per didžiąsias šventes. Anūkų patobulintas močiutės pyrago receptas!
Užgavėnių blynai
120 min.
Pagrindinis Užgavėnių patiekalas pagal močiutės receptą. Ir skanu, ir sotu!
Aštri vištiena
60 min.
Aštriai paruošta vištienos krūtinėlė su daržovėmis. Aštrumas priklausys nuo čili pipiro ir paprikos kiekio - skanaus!