Aliejus

Augalinis aliejus – tai iš augalinės žaliavos pagamintas maisto produktas, kurį sudaro sočiųjų riebalų rūgščių gliceridai, lipidai, laisvosios riebalų rūgštys, vitaminai A, D, E, K ir kt. Aliejus yra vertingas maisto produktas, praturtinantis žmogaus racioną mononesočiomis, polinesočiomis, sočiomis riebalų rūgštimis bei riebaluose tirpiais vitaminais.

Aliejus: susiję receptai
Garstyčių užpilas salotoms
5 min.
Užpilas, pagardinsiantis tiek šviežias, tiek virtų ingredientų salotas. Niam!
Špinatų salotos
30 min.
Gardžios špinatų salotos su grybais, kumpiu ir medaus užpilu. Užtruksite vos 30 min. joms pagaminti namuose.
Kiauliena kinietiškai
60 min.
Kiaulieną ruošiame kinietiškai! Šiam receptui išbandyti reikės: kiaulienos nugarinės, raudonosios paprikos, imbiero, sojos padažo, ryžių...
Lydekos filė gabalėliai
25 min.
Tradiciškai apkepti žuvies gabalėliai - mitų ir kiaušinio plakinyje.
Blyneliai su bananais
50 min.
Saldžių blynelių su bananais receptas. Vaikams patiks, o vyrams gali kilti įtarimas, jog tai tik desertas, o ne pietūs...
Daržovių troškinys
60 min.
Šaldytuve turite įvairių daržovių? Troškinys su pievagrybiais ir makaronais - kodėl gi ne?
Zuikio receptas
120 min.
Zuikis - ypač populiarus ant šv. Velykų stalo kaip šaltas mėsos užkandis.
Mėsos pyragas KROKODILAS
180 min.
Šiandieną kepame mėsos pyragą išradingai! Tradicinis receptas ir originalus pateikimas. Skanaus!
Žagarėliai
60 min.
Kai išvirsi šiuos žagarėlius - valgysi, valgysi, valgysi... Pūstų žagarėlių receptas.
Saldūs dribsniai
60 min.
Saldi dovanėlė draugams. Orkaitėje skrudinti saldūs dribsniai su migdolais, saulėgrąžomis, moliūgo sėklomis.