10 šaukštų kambario temperatūros sviesto išsukite su stikline cukraus. Įmaišykite kiaušinio trynį;
2
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir pusę šaukštelio druskos;
3
Sviesto ir kakavos masę išminkykite kartu. Tešlą nedideliais gabalėliais (po pusę arbatinio šaukštelio) paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 8-10 minučių. Tuomet šokoladinius sausainius atvėsinkite;
4
Pasiruoškite karamelę: mažame prikaistuvyje išlydykite pusę stiklinės cukraus (ant vidutinės kaitros), paskirstykite jį nuo kraštų, kad visas ištirptų ir įgautų gintaro atspalvį. Greitai įmaišykite 3 šaukštus sviesto, žiupsnelį rupios druskos, pusę arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus - viską nuolat maišykite. Galiausiai įmaišykite ketvirtį stiklinės grietinės, vientisą masę supilkite atvėsti;
5
Karamelei atvėsus, 1/3 stiklinės karamelės išsukite su 2/3 stiklinės kambario temperatūros sviesto. Pridėkite miltinio cukraus, gerai išmaišykite iki vientisos masės;
6
Ant plokščios šokoladinio sausainio puselės tepkite karamelinį kremą, kitu sausainiu uždenkite. Skanaus!