Šokoladiniai sausainiai su karamele

Šokoladinių sausainių su karamelės pertepimu receptas. Karamelės kremo tikrai pakaks visiems saldūmynų mėgėjams!
4.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1.  10 šaukštų kambario temperatūros sviesto išsukite su stikline cukraus. Įmaišykite kiaušinio trynį;
  2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir pusę šaukštelio druskos;
  3. Sviesto ir kakavos masę išminkykite kartu. Tešlą nedideliais gabalėliais (po pusę arbatinio šaukštelio) paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 8-10 minučių. Tuomet šokoladinius sausainius atvėsinkite;
  4. Pasiruoškite karamelę: mažame prikaistuvyje išlydykite pusę stiklinės cukraus (ant vidutinės kaitros), paskirstykite jį nuo kraštų, kad visas ištirptų ir įgautų gintaro atspalvį. Greitai įmaišykite 3 šaukštus sviesto, žiupsnelį rupios druskos, pusę arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus – viską nuolat maišykite. Galiausiai įmaišykite ketvirtį stiklinės grietinės, vientisą masę supilkite atvėsti;
  5. Karamelei atvėsus, 1/3 stiklinės karamelės išsukite su 2/3 stiklinės kambario temperatūros sviesto. Pridėkite miltinio cukraus, gerai išmaišykite iki vientisos masės;
  6. Ant plokščios šokoladinio sausainio puselės tepkite karamelinį kremą, kitu sausainiu uždenkite. Skanaus!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą